GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jaguar cilja na američke milijunaše

Jaguar cilja na američke milijunaše
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2023 / 07:49
Autor: SEEbiz
LONDON - Jaguar će u budućnosti ciljati na bogate američke kupce, a to će učiniti s polarizirajućim dizajnom.

U Jaguaru žele ponoviti uspjeh iz 1990-ih, posebno u Sjevernoj Americi, kada su njihovi automobili bili skuplji i namijenjeni imućnijoj populaciji nego što je marka činila prethodnih godina.

"Samo u SAD-u ima 20 milijuna milijunaša", prenosi Auto News Europe riječi novog izvršnog direktora tvrtke Adriana Mardela. "Dakle, manja količina, viša cijena, to je apsolutno prava pozicija za Jaguar danas."

No čelnici JLR-a priznali su da je strategija jurnjave za volumenom tijekom posljednja dva desetljeća, prvo pod Fordom, a potom Tatom, značila da je izgubio kontakt s bogatom zajednicom kupaca automobila. Dok je Mardell diplomatski priznao da je "razumno pretpostaviti da je potrebno puno rada da se izgradi tržišni kapital", šef dizajna Gary McGovern bio je iskreniji u svojoj procjeni potrebe za "neustrašivim" dizajnom osmišljenim da šokira i ponovno angažira bogate .

"Ono o čemu se nećemo brinuti je da nas svi vole, jer to je poljubac smrti", prenosi Auto News Europe njegove riječi govoreći o polarizirajućem novom dizajnu.

Novi Jaguari bit će "bujni, neustrašivi i zapanjujući", kaže McGovern.

Kasnije ove godine, Jaguar će otkriti prvo od tri nova potpuno električna vozila, GT s četvera vrata i dometom do 700 km koji će u prodajne salone stići 2025. godine po cijeni od oko 125.000 dolara. Uslijedit će još dva električna vozila (najvjerojatnije crossovera), oba izgrađena na novoj platformi JEA (Jaguar Electric Architecture).

Volumen će biti oko 50.000 automobila godišnje za cijeli asortiman. Svi će se automobili proizvoditi u novom namjenskom pogonu u JLR-ovom proizvodnom pogonu Solihull.

Investicija u preporođeni Jaguar iznosi oko 2,25 milijardi funti, što je potvrdio i finansijski direktor JLR-a Richard Molyneux, prenosi "AutoBlog".

Dodao je da će ukupna investicija JLR-a iznositi 15 milijardi funti u sljedećih pet godina, a kako se očekuje da će Jaguar činiti oko 15 posto buduće prodaje JLR-a, "ulaganje je proporcionalno" tome, što rezultira brojkom od 2,25 milijardi funti.

Tagovi: Jaguar, Jaguar Land Rover
PROČITAJ I OVO
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
STAVOVI
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
BERLIN - Njemačka želi ravnopravno natjecanje, a ne trgovinski rat, izjavio je ministar prometa Volker Wissing u osvrtu na istragu Europske komisije o uvozu električnih automobila iz Kine koja bi mogla rezultirati kaznenim carinama.
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
REKORDI
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota udvostručio je neto dobit na rekordnih 4940 milijardi jena (29,6 milijardi eura) u financijskoj godini koja je završila u ožujku.
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
PRITISCI
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
BERLIN - BMW je u srijedu priopćio da očekuje lagani pad dobiti prije oporezivanja ove godine zbog viših troškova istraživanja i razvoja, proizvodnje i osoblja, pri čemu će smanjenje cijena rabljenih automobila također pridonijeti padu.
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
RAST
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
LJUBLJANA - U travnju su u Sloveniji prvi put registrirana 4694 osobna automobila, što je 8,21 posto više nego u travnju prošle godine.
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
TRENDOVI
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
BERLIN - Njemačka je 2023. godine izvezla više električnih automobila nego što je uvezla, objavio je u ponedjeljak Savezni ured za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE