GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina: Vojsci i dužnosnicima ograničena upotreba vozila Tesle

Kina: Vojsci i dužnosnicima ograničena upotreba vozila Tesle
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2021 / 20:14
Autor: SEEbiz / Tanjug / Wall Street Journal
PEKING - Wall Street Journal danas piše da Kina, pozivajući se na zabrinutosti zbog nacionalne sigurnosti, nameće ograničenja na upotrebu Teslinih električnih vozila za državne i vojne dužnosnike.

Slične podatke plasirala je i agencija "Bloomberg", navodeći u svom izvješću da su Teslini automobili zabranjeni na određenim područjima.

Ograničenja dolaze nakon što je država provela sigurnosni pregled vozila i, prema navodima tih američkih medija, navodno utvrdila da Teslini senzori u automobilima mogu fotografirati okoliš na lokacijama na kojima se vozila nalaze, prenosi CNBC.

Wall Street Journal dodaje, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, da bi Tesla tako mogao dobiti važne informacije, kao što su, na primjer, podaci o tome kada i gdje se koriste automobili. Također bi mogao pratiti više osobnih podataka, poput popisa kontakata s mobitela ako je povezan s automobilom, rekao je njujorški list, dodajući da je Kina zabrinuta što bi se informacije mogle proslijediti Sjedinjenim Državama.

Tesla nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom, a dionice tvrtke na njujorškoj burzi, rano jutros prije službenog otvaranja trgovanja, pale su za oko 1,1 posto.

Kinesko tržište igra sve značajniju ulogu u ukupnim Teslinim isporukama i proizvodnji. Prihod od prodaje tvrtke u Kini više je nego udvostručen na 6,66 milijardi dolara, što čini 21 posto ukupnog prihoda od 31,54 milijarde dolara.

To je značajan skok u odnosu na 2019. kada je Teslina prodaja u Kini dosegla 2,98 milijardi dolara, odnosno 12 posto ukupnih prihoda od 24,58 milijardi dolara.

Tagovi: kineska vojska, NR Kina, Tesla
PROČITAJ I OVO
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
STAVOVI
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
BERLIN - Njemačka želi ravnopravno natjecanje, a ne trgovinski rat, izjavio je ministar prometa Volker Wissing u osvrtu na istragu Europske komisije o uvozu električnih automobila iz Kine koja bi mogla rezultirati kaznenim carinama.
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
REKORDI
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota udvostručio je neto dobit na rekordnih 4940 milijardi jena (29,6 milijardi eura) u financijskoj godini koja je završila u ožujku.
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
PRITISCI
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
BERLIN - BMW je u srijedu priopćio da očekuje lagani pad dobiti prije oporezivanja ove godine zbog viših troškova istraživanja i razvoja, proizvodnje i osoblja, pri čemu će smanjenje cijena rabljenih automobila također pridonijeti padu.
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
RAST
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
LJUBLJANA - U travnju su u Sloveniji prvi put registrirana 4694 osobna automobila, što je 8,21 posto više nego u travnju prošle godine.
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
TRENDOVI
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
BERLIN - Njemačka je 2023. godine izvezla više električnih automobila nego što je uvezla, objavio je u ponedjeljak Savezni ured za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE