GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

M SAN želi razvijati jeftine električne automobile dostupne svim građanima

M SAN želi razvijati jeftine električne automobile dostupne svim građanima
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2021 / 10:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Najveći IT distributer u regiji, zagrebačka M SAN grupa, krenula je u veliki investicijski ciklus. Nakon izdavanja korporativne obveznice, najavili su IPO, gradi se nova tvornica, a predsjednik Uprave Miroslav Huzjak, koji kompaniju vodi gotovo 15 godina najavljuje i ulazak u automobilsku industriju.

M San trenutačno gradi tvornicu električnih bicikala i romobila, prvu takvu u Hrvatskoj objedinjenu kroz brend MS Energy.

'U eMobilnosti, gdje želimo biti tržišni lider, razvijamo vlastiti brend MS Energy s kojim vidimo veliku priliku. Riječ je o novom tržištu koje se tek definira. Već sad nudimo električne romobile i bicikle pod našim brendom, a u budućnosti i druga laka električna vozila', kazao je Huzjan Jutarnjem listu.

Usto, ulaže se i u vlastiti pogon za sklapanje električnih bicikla, prvenstveno za potrebe vlastitog brenda, no u budućnosti i za druge robne marke u regiji i Europi. Planirani godišnji kapacitet novog pogona bit će 50.000 komada električnih bicikala ili romobila.

Upitan planiraju li razviti i druga vozila na električni pogon, konkretno automobile, Huzjan kaže:

'Trendovi u svijetu, prvenstveno u EU kreću se u smjeru e-Mobilnosti u svim segmentima. S druge strane u Kini već postoje laka vozila čije se cijene kreću ispod 5.000 dolara. Mi smo se za sada fokusirali na bicikle i romobile, no u buće planiramo proširiti paletu proizvoda i na takva, laka i cijenom pristupačna električna vozila i to će nam biti sljedeći fokus u razvoju MS Energya'.

Upitan kako se planira nositi s konkurencijom u u proizvodnji električnih bicikala, romobila i drugih e-vozila pored igrača poput Rimca, kaže kako se s njim ne može izravno uspoređivati.

'On proizvodi vrhunske električne automobile namijenjene vrlo malo broju zahtjevnih korisnika koji si to mogu priuštiti. Slično je i s električnim biciklima. Fokus M SAN Grupe je na razvoju proizvoda koji su dostupni svakom korisniku bilo da želi biti drukčiji, ekološki osvješteniji ili samo praktičniji. U paleti proizvoda koju razvijamo bit će modela i za one zahtjevne, ali isto tako i za korisnike koji samo žele kvalitetan proizvod za svakodnevno korištenje', poručio je.

Tagovi: M SAN, jeftini električni automobili, Miroslav Huzjak
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE