GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercedes priprema najučinkovitiji električni automobil

Mercedes priprema najučinkovitiji električni automobil
AMBICIOZNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2020 / 21:51
Autor: SEEbiz
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz priprema novi model električnog automobila, nazvan Vision EQXX.

Prema predstavnicima tvrtke, ovo će biti najučinkovitiji model automobila koji je svijet ikad vidio, piše internetski portal Electrek.

Markus Schafer, voditelj istraživanja i razvoja u tvrtki, rekao je da je u svrhu izrade predviđenog modela oformljena nova grupa inženjera koja će se baviti razvojem modela. Cilj je stvoriti model automobila s najvećim dometom i najvišom razinom učinkovitosti. To je ozbiljan projekt koji slijedi najnovije tehnološke smjernice. Oni također namjeravaju uključiti funkciju učenja u sljedeću generaciju serijskih automobila, tj. umjetna inteligencija.

Prema predstavnicima tvrtke, model Vision EQXX koristit će se za testiranje novih tehnologija za poboljšanje učinkovitosti i njihovo uvođenje u serijske automobile. Očekuje se da će njegov razvoj dovesti do inovacija koje će brzo prodrijeti u serijske automobile.

Prema informacijama koje je dala tvrtka, planirani model automobila Mercedes-Benz Vision EQXX moći će prijeći udaljenost od 1.200 kilometara s jednim punjenjem baterije. Za lakše izvođenje; takva se udaljenost nalazi između Slovenije i Danske. Potonje će biti moguće jer će u automobil biti ugrađena veća baterija. Uz to, doći će i do općeg poboljšanja učinkovitosti planiranog čeličnog konja.

Njemački proizvođač automobila rekao je da je u projekt uključena i grupa Mercedes-Benz F1 HPP sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Zajedno osmišljavaju projekt kojemu će ljubitelji modernih automobila biti vrlo sretni.

Razvojem nove vrste električnih automobila, Merceder-Benz najavio je uzbudljivu prekretnicu u razvoju električnih automobila. Model bi trebao biti izuzetno učinkovit, a istaknut će ga i izvanredan domet.

Međutim, razvoj ovog modela automobila visokog profila još je u povojima. Za sada su informacije o tome kada će Mercedes-Benz Vision EQXX biti dostupan na tržištu i dalje tajna.

Tagovi: Mercedes, Mercedes Vision EQXX, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE