GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk se nekad rugao BYD-u. A danas...

Musk se nekad rugao BYD-u. A danas...
KONKURENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2024 / 18:41
Autor: SEEbiz
PEKING - Kineski proizvođač automobila BYD pretekao je Teslu kao najveći svjetski prodavač električnih vozila (EV) po prvi put u zadnjem kvartalu 2023., pokazujući snažan potencijal rasta Kine na tržištu električnih vozila.

Promjena u tromjesečnom poretku prodaje električnih vozila signalizira rastuću konkurenciju na globalnom tržištu električnih vozila. Ali sjajno je vidjeti da su i BYD i Tesla proširili svoje proizvodne kapacitete i uživali u rekordnoj prodaji u prošlom desetljeću, izvještava Xinhua.

Istovremeni rast BYD-a i Tesle pokazuje da nije uvijek loše imati jakog konkurenta.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk (Elon Musk) u intervjuu za Bloomberg TV 2011. odbacio je mogućnost da BYD postane konkurencija Tesli.

Muskov stav u to vrijeme bio je razumljiv s obzirom na činjenicu da je BYD bila malo poznata kineska automobilska kompanija.

Tijekom godina, Muskovo mišljenje o BYD-u neizmjerno se promijenilo. "To je bilo prije mnogo godina. Njihovi su automobili danas vrlo konkurentni", napisao je Musk na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru, podsjetila je Xinhua.

Od odbijanja do uvažavanja, Muskova promjena u stavu prema BYD-u jasna je potvrda onoga što je kineska automobilska tvrtka postigla u proteklom desetljeću.

Putnička električna vozila tvrtke ušla su u 59 zemalja i regija, uključujući Japan, Njemačku i Australiju. Do studenog 2023. tvrtka je izvezla više od 200.000 novih energetskih osobnih automobila na tržišta izvan Kine.

Musk je doista odao zasluženo priznanje automobilima kineske tvrtke, piše Xinhua, ističući kako se tijekom proteklog desetljeća nije promijenila samo Muskova percepcija BYD-a, već je poraslo i njegovo povjerenje u poslovni potencijal kineskog tržišta.

Tijekom proteklih godina njegova je tvrtka nastavila širiti proizvodni kapacitet svoje Gigafactory u Shanghaiu i graditi više objekata, uključujući tvornicu za proizvodnju superpunjača.

Kinesko tržište postalo je ključno za Teslu. Više od polovice od više od 1,8 milijuna električnih vozila koje je Tesla isporučila prošle godine diljem svijeta došlo je iz tvornice u Šangaju.

Tesla je brzo porastao zahvaljujući potpunom klasteru industrije novih energetskih vozila (NEV) u kineskoj regiji delte rijeke Yangtze, magnetizmu Šangaja za globalne vrhunske talente, pogodnoj lokaciji prijevoza i vrhunskom poslovnom okruženju, komentirao je Song Gang, viši direktor proizvodnje u Tesla Gigafactory u Šangaju.

Rekordna prodaja BYD-a svijetla je točka za kinesku industriju novih energetskih vozila, koja je u prošlosti bila slaba, ali je procvjetala od dolaska Tesle.

Sve veći broj stranih tradicionalnih automobilskih tvrtki počeo je surađivati s kineskim tvrtkama za proizvodnju električnih vozila i baterija.

"Kineske tvrtke u (povezanom) opskrbnom lancu rasle su paralelno s Teslom jer postoji mnogo istraživanja i razvoja novih energetskih vozila, od ideja do proizvodnih linija. Tesla napreduje s tim tvrtkama", rekao je predsjednik Tesle China Wang Hao.

BYD i Tesla, dvije cijenjene tvrtke, rasle su s kineskim tržištem. Njihov uspjeh pokazuje svijetu kako otvoreno tržište i zdrava konkurencija mogu postići zajednička postignuća, zaključuje Xinhua.

Tagovi: BYD, TESLA, MUSK, ELON MUSK
PROČITAJ I OVO
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE