GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka auto industrija treba novi poslovni model

Njemačka auto industrija treba novi poslovni model
NA PREKRETNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2023 / 18:32
Autor: SEEbiz / dpa
BERLIN - Njemački dobavljači automobilske industrije suočavaju se s dosad najvećim poduzetničkim izazovom, budući da se industrija natječe da ostane konkurentna dok prelazi s motora s unutarnjim izgaranjem na održivije pogonske sklopove, prema industriji.

"Neki će još dugo morati razvijati potpuno nove poslovne modele i proizvode dok još dugo izrađuju komponente za motor s unutarnjim izgaranjem", rekla je za dpa Hildegard Müller, predsjednica Njemačke udruge automobilske industrije (VDA).

Industrija će se morati suočiti s promjenom sa svom svojom inovativnom snagom, rekla je, "ali istina je da samo to nije dovoljno."

Müller je rekao da i vlada ima svoju ulogu.

Dok međunarodna konkurencija za poslovne lokacije postaje sve oštrija i oštrija, Berlinu i Bruxellesu prečesto nedostaju brzina i učinkovitost, rekla je, dodajući da se političari zaglavljuju u sve više pravila i propisa.

“A kad se pomogne, to je nažalost često uz maksimalnu birokraciju”, rekao je predsjednik VDA.

Pozvala je njemačku vladu i EU da što prije poboljšaju okvirne uvjete za njemačka i europska poduzeća.

"Trebamo manje birokracije, više trgovinskih sporazuma, konkurentan sustav poreza i pristojbi te jednostavnije i brže procedure odobravanja", rekao je Müller.

Osim toga, rekla je, opskrba energijom i sirovinama mora biti osigurana međunarodnim partnerstvima kako bi Njemačka i Europa bile neovisnije, a lanci opskrbe otporniji.

Tagovi: njemačka auto industrija, Hildegard Müller,
PROČITAJ I OVO
Amerikanci sve manje žele električne automobile
ISTRAŽIVANJE
Amerikanci sve manje žele električne automobile
NEW YORK - Novo istraživanje je pokazalo da je manje vjerojatno da će američki vozači 2024. razmišljati o kupnji električnog vozila nego 2023. godine, unatoč tome što je izbor električnih automobila veći nego ikada.
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
PREGOVORI
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
WOLFSBURG - Njemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, rekao je u petak glavni financijski direktor Arno Antlit.
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
STAVOVI
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
PARIZ - Izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da ne podržava nedavnu najavu predsjednika Bidena o carinama na električna vozila kineske proizvodnje.
Mercedes u Njemačkoj ukida noćne smjene i 1.200 radnih mjesta
REZOVI
Mercedes u Njemačkoj ukida noćne smjene i 1.200 radnih mjesta
STUTTGART - Poznata kompanija Mercedes želi ukinuti više od 1.000 radnih mjesta. Slične mjere već su provedene u njemačkim tvornicama koje se nalaze u Sindelfingenu i Bremenu.
Volkswagen odgodio lansiranje električne limuzine u SAD-u i Kanadi
ODGODA
Volkswagen odgodio lansiranje električne limuzine u SAD-u i Kanadi
NEW YORK - Nakon bučnog debija u New Yorku prije samo godinu dana, Volkswagen (VWAGY) odustaje od planova da svoju limuzinu ID.7 EV dovede u SAD i Kanadu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE