GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Porsche SE: Dobit pala, prognoze zadržane

Porsche SE: Dobit pala, prognoze zadržane
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2023 / 19:46
Autor: SEEbiz / DPA
STUTTGART - Porsche SE u vlasništvu Volkswagena zabilježio je pad dobiti u prva tri kvartala godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Nakon prvih devet mjeseci 2023., dobit nakon oporezivanja iznosila je ukupno 3,8 milijardi eura (4,1 milijardu dolara), objavio je u ponedjeljak u Stuttgartu njemački proizvođač luksuznih automobila uvršten na DAX, što je smanjenje u usporedbi s 4,8 milijardi eura godinu prije.

Na rezultat značajno utječu osnovni udjeli u Volkswagenu AG i proizvođaču sportskih automobila Porsche AG.

Porsche SE zadržao je svoju prognozu da bi konsolidirana zarada nakon poreza za ovu financijsku godinu trebala biti između 4,5 i 6,5 milijardi eura, pri čemu se očekuje da će zarada biti u donjoj polovici raspona.

Neto dug se poboljšao i na kraju rujna ove godine iznosio je 5,8 milijardi eura. Očekuje se da će do kraja godine iznositi između 6,1 i 5,6 milijardi eura, izvijestila je tvrtka.

Preko Porsche SE, obitelji Porsche i Piëch osigurale su 25% plus jednu dionicu redovnih dionica proizvođača sportskih automobila kada je Porsche AG izašao na burzu prošle godine. To obiteljima daje blokirajuću manjinu u proizvođaču automobila sa sjedištem u Stuttgartu.

Porsche SE financirao je kupoprodajnu cijenu od 10,1 milijardu eura sa 7,1 milijardu eura dužničkog kapitala, dok je ostatak isplaćen posebnom dividendom koju je VW Grupa podijelila dioničarima kao dio transakcije.

Tagovi: Porsche SE, Porsche, Volkswagen
PROČITAJ I OVO
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE