GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Porsche Slovenija drži najveći tržišni udio

Porsche Slovenija drži najveći tržišni udio
AUTO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2023 / 08:53
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Unatoč brojnim izazovima u industriji, Porsche Slovenija ostaje najveći uvoznik automobila u Sloveniji. U usporedbi s 2022. tržišni udjel je blago ojačan te iznosi 33 posto.

No, kako kaže predsjednik Uprave Danilo Ferjančič, borba za opstanak na tržištu bit će izazovna u budućnosti. Ove će godine, prema procjenama, biti prodano 47.000 osobnih i 9400 gospodarskih vozila.

“Nepredviđenim događajima nema kraja. Uz teške poplave koje su ove godine teško pogodile neke dijelove Slovenije, ratove u Ukrajini i na Bliskom istoku, tu su i izazovi, kao što je posljedica visoke inflacije, koja utječe i na poslovanje i na ponašanje kupaca," rekao je ovogodišnje poslovanje na susretu s medijima rezimirao Ferjančič. U međuvremenu su, kazao je, gotovo prevladani problemi u opskrbnim lancima i proizvodnji automobila.

U Sloveniji drže vodeću poziciju na tržištu, no prema riječima generalnog direktora, svjesni su da će stalno morati biti na oprezu jer će borba za opstanak na tržištu biti dosta zahtjevna.


Procjenjuje se da će ove godine prodati 47.000 osobnih vozila, nešto više nego lani, ali još uvijek daleko od najboljih rezultata, kada su brojke premašivale čak 70.000. Očekuje se da će prodaja gospodarskih vozila dosegnuti 9.400.

Tvrtka je kao posebnost ovogodišnjeg poslovanja istaknula rastuće tržište uvoza rabljenih vozila. “Ove godine će se prvi put registrirati čak 38.000 uvezenih rabljenih vozila, što je 44 posto svih prvi put registriranih vozila kod nas”, napisali su.

Zadovoljni su i razvojem programa za rješenja električne mobilnosti MOON, gdje je promet udvostručen u odnosu na prošlu godinu. Ove godine zaustavio se na pet milijuna eura. Primjerice, 200 uglavnom obiteljskih kuća opremljeno je solarnim elektranama.

Slovenski uvoznik vozila njemačkog koncerna Volkswagen navršava jubilarnu 30. godinu prisutnosti na tržištu.

Tagovi: Porsche Slovenija, Porsche
PROČITAJ I OVO
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE