GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstavljeno električno izdanje Opel Mokke

Predstavljeno električno izdanje Opel Mokke
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 20:06
Autor: SEEbiz / autonet
FRANKFURT - Opel je skinuo veo tajne s nove generacije popularnog crossovera Mokka.

Pored Mokke, Opel u svojoj proizvodnoj paleti ima i još dva modela sličnih namjena, a riječ je o prvim modelima nastalim u suradnji sa PSA grupacijom i to dok francuska kompanija nije imala vlasničkog udjela – Crossland X i Grandland X. Svaki od ta tri modela bilježi porast prodaje te zauzimaju sve veći udio u ukupnoj prodaji svih Opel modela, pa nije imalo smisla ukidati model Mokka. Sukladno tome pripremili su novu generaciju, i to u električnom izdanju.

Njemački proizvođač automobila sada predstavlja drugu generaciju svog kompaktnog prodajnog hita – posve novu Mokku koja spaja zabavu i modernost. Nudi vožnju na električni pogon bez štetnih emisija, krajnje je učinkovita i kompaktnija nego ikad prije – savršeno prilagođena urbanim džunglama kao i sigurnoj vožnji autocestama.

Nije nikakva tajna kako je francusko restrukturiranje njemačke kompanije donijelo profitabilnost, i svjetliju budućnost za marku duge tradicije, a koja u narednom periodu ima zadatak biti predvodnik u mijenjanju trendova. Prelazak s motora s unutarnjim sagorijevanjem na električne automobile, i to snažno potencirati na Starom kontinentu. Stoga će si dati više slobode u stvaranju novih automobila, a kako bi privukli i potpuno novu publiku.

– Za novom Mokkom okretat će se glave i ona će promijeniti percepciju naše robne marke! S Mokkom iznova definiramo Opel i predstavljamo svoj dizajn za novo desetljeće. Ona pokazuje sve što je danas i što će u budućnosti biti ključno našoj robnoj marki: Mokka je u svim pogledima zabavna, učinkovita i inovativna. Uz to, savršeno utjelovljuje vrijednosti Opelove robne marke – uzbudljiva je, pristupačna i njemačka – na najnapredniji način. To je prvi Opel koji je električan od svog tržišnog predstavljanja i istinski dokaz da se Opel okreće struji – rekao je ushićeno šef Opela Michael Lohscheller, opisujući novi model.

Usprkos nešto dužem međuosovinskom razmaku (+2 mm), nova je Mokka 12,5 cm kraća od prethodne generacije, no svojim putnicima, njih do pet, nudi slično velik prostor za prtljagu u vidu prtljažnika zapremine do 350 litara. Njena ukupna dužina od 415 centimetara čini je lakom za manevriranje i parkiranje u gradskim i prigradskim područjima. Dizajn nove Mokke iznenađuje proporcijama i dojmljivom preciznošću svog ukupnog, smionog izgleda koji karakteriziraju kratki prevjesi i širok stav te najsitniji detalji.

Tagovi: Opel Mokka, Opel, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
STAVOVI
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
BERLIN - Njemačka želi ravnopravno natjecanje, a ne trgovinski rat, izjavio je ministar prometa Volker Wissing u osvrtu na istragu Europske komisije o uvozu električnih automobila iz Kine koja bi mogla rezultirati kaznenim carinama.
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
REKORDI
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota udvostručio je neto dobit na rekordnih 4940 milijardi jena (29,6 milijardi eura) u financijskoj godini koja je završila u ožujku.
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
PRITISCI
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
BERLIN - BMW je u srijedu priopćio da očekuje lagani pad dobiti prije oporezivanja ove godine zbog viših troškova istraživanja i razvoja, proizvodnje i osoblja, pri čemu će smanjenje cijena rabljenih automobila također pridonijeti padu.
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
RAST
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
LJUBLJANA - U travnju su u Sloveniji prvi put registrirana 4694 osobna automobila, što je 8,21 posto više nego u travnju prošle godine.
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
TRENDOVI
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
BERLIN - Njemačka je 2023. godine izvezla više električnih automobila nego što je uvezla, objavio je u ponedjeljak Savezni ured za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE