GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Niže subvencije za električne automobile

Slovenija: Niže subvencije za električne automobile
SUBVENCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2020 / 09:59
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Eko fond, slovenski Javni fond za zaštitu okoliša, drugi je put ove godine smanjio subvencije za električna vozila. Prema novom zakonu, moći će se dobiti subvencija od 4.500 eura prilikom kupnje 100% električnog vozila koje ne bi trebalo biti skuplje od 56.000 eura.

Službeni glasnik Republike Slovenije i web stranica www.ekosklad.si objavili su javne pozive za poticaje za kupnju električnih vozila za građane i pravne osobe.

Novi javni pozivi za poticaje za električna vozila za građane i pravne osobe donose dvije velike promjene, a to su smanjenje iznosa i udjela poticaja za električna vozila i ograničenje gornje vrijednosti vozila koje se može sufinancirati javnim pozivima.

Razlog tome je sve veći opseg poticaja za ovu mjeru posljednjih godina, jer se broj promoviranih vozila praktički udvostručuje svake godine, dok s druge strane cijene električnih vozila padaju, priopćio je Eko fond.

Iznos poticaja u oba javna poziva ograničen je na najviše 20 posto vrijednosti vozila i sada se kreće između 300 i 4500 eura. Maksimalna vrijednost vozila za koje se može dobiti poticaj ograničena je na 65 000 eura, zajedno s porezom na dodanu vrijednost, eventualnim popustima i najmom baterije za vozilo.

Kao važnu promjenu za pravne osobe, Fond je naglasio da će se poticaji dodjeljivati investitorima prema pravilu de minimis, a više ne prema pravilima o državnim potporama. To će uvelike pojednostaviti obradu zahtjeva.

Tagovi: subvencije za električne automobile, ellektrični automobili, Eko sklad
PROČITAJ I OVO
Amerikanci sve manje žele električne automobile
ISTRAŽIVANJE
Amerikanci sve manje žele električne automobile
NEW YORK - Novo istraživanje je pokazalo da je manje vjerojatno da će američki vozači 2024. razmišljati o kupnji električnog vozila nego 2023. godine, unatoč tome što je izbor električnih automobila veći nego ikada.
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
PREGOVORI
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
WOLFSBURG - Njemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, rekao je u petak glavni financijski direktor Arno Antlit.
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
STAVOVI
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
PARIZ - Izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da ne podržava nedavnu najavu predsjednika Bidena o carinama na električna vozila kineske proizvodnje.
Mercedes u Njemačkoj ukida noćne smjene i 1.200 radnih mjesta
REZOVI
Mercedes u Njemačkoj ukida noćne smjene i 1.200 radnih mjesta
STUTTGART - Poznata kompanija Mercedes želi ukinuti više od 1.000 radnih mjesta. Slične mjere već su provedene u njemačkim tvornicama koje se nalaze u Sindelfingenu i Bremenu.
Volkswagen odgodio lansiranje električne limuzine u SAD-u i Kanadi
ODGODA
Volkswagen odgodio lansiranje električne limuzine u SAD-u i Kanadi
NEW YORK - Nakon bučnog debija u New Yorku prije samo godinu dana, Volkswagen (VWAGY) odustaje od planova da svoju limuzinu ID.7 EV dovede u SAD i Kanadu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE