GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stellantis u partnerstvu s Foxconnom razvio revolucionarni digitalni kokpit

Stellantis u partnerstvu s Foxconnom razvio revolucionarni digitalni kokpit
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2021 / 09:01
Autor: SEEbiz / B92
MILANO - Mobile Drive kombinirat će globalno dizajnersko i inženjersko znanje tvrtke Stellantis s globalnim razvojnim timom tvrtke Foxconn.

Ova će suradnja postaviti Mobile Drive na čelo globalnih napora na pomicanju novih granica u pružanju informacija i mogućnosti zabave u kabini, kontinuirano povezanih unutar i izvan vozila u koja su ugrađeni.

"Danas postoji nešto tako važno kao što su lijep dizajn ili inovativna tehnologija, a to je način na koji značajke u našim vozilima poboljšavaju život naših kupaca", rekao je Carlos Tavares, glavni izvršni direktor u Stellantisu.

"Softver je strateški potez za našu industriju i Stellantis namjerava voditi s Mobile Driveom, tvrtkom koja će omogućiti brzi razvoj značajki i usluga povezivanja koji obilježavaju sljedeći veliki razvoj naše industrije, baš kao što je to učinila tehnologija elektrifikacije."

"Vozila budućnosti bit će sve više pokretana softverom i definirana softverom. Danas i u budućnosti kupci zahtijevaju i očekuju sve veći softver i kreativna rješenja za povezivanje vozača i putnika s vozilom iznutra i izvana. Mobile Drive će ispuniti i premašiti ta očekivanja s timovima dizajnera i softverskih i hardverskih inženjera, ”rekao je predsjednik Young Liu iz Foxconna.

"Ovo je prirodno proširenje Foxconnovog globalnog vodstva u razvoju i primjeni pametnih tehnologija za poboljšanje kvalitete života potrošača širom svijeta."

Sav razvoj Mobile Drivea bit će u suvlasništvu Stellantisa i Foxconna. Zajedničko ulaganje sa sjedištem u Nizozemskoj radit će kao dobavljač za automobilsku industriju, natječući se za isporuku softverskih rješenja i srodnog hardvera Stellantisu i drugim zainteresiranim proizvođačima automobila.

"Koristeći opsežno znanje o korisničkom iskustvu Foxconna i razvoju softvera u mobilnim ekosustavima, Mobile Drive će ponuditi napredno rješenje pametnog kokpita koje će kontinuirano integrirati automobil u način života usmjeren na mobilnost vozača", rekao je Calvin Chih, glavni izvršni direktor u FIH-u.

"Ovim partnerstvom pomaknut ćemo granice srodne automobilske tehnologije i donijeti bogata iskustva koja se tek mogu zamisliti", rekao je Ives Bonnefont, glavni direktor softvera u Stellantisu.

"Mobilni pogon u osnovi nam daje agilnost koja nam je potrebna da bismo pružili digitalno iskustvo budućnosti brzinom koju naši kupci zahtijevaju."

Mobile Drive usredotočit će se na razvoj infotainment-a, telematike i usluga u oblaku, s softverskim inovacijama za koje se očekuje da će uključivati aplikacije temeljene na umjetnoj inteligenciji, 5G komunikaciju, nadograđene bežične usluge, mogućnosti e-trgovine i integraciju pametnog kokpita.

Foxconn i Stellantis prethodno su se udružili kako bi razvili koncept dizajna Airflow Vision, predstavljen na CES®, najutjecajnijem svjetskom tehnološkom događaju. Koncept je demonstrirao razmišljanje obje tvrtke u sljedećoj generaciji vrhunskog prijevoza i korisničkog iskustva.

Tagovi: Stellantis, Carlos Tavares, digitalni kokpit, Mobile Drive, Foxconn
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE