GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što donosi tajanstveni Volkswagenov projekt Trinity?

Što donosi tajanstveni Volkswagenov projekt Trinity?
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 08:18
Autor: SEEbiz / autonet
FRANKFURT - Volkswagen je prošloga tjedna potvrdio kako njihovi stručnjaci rade na, još uvijek tajanstvenom, projektu Trinity, koji obuhvaća razvoj kako nove platforme za električna vozila, tako i potpuno novog modela automobila.

Taj bi automobil trebao postati novom perjanicom Volkswagenove ponude, a objedinjavao bi tri grane na kojima se u kompaniji trenutačno najviše radi, piše Autonet.

Projekt Trinity, dakle, ima cilj donijeti revoluciju u tri područja:

Stvoriti potpuno novu arhitekturu vozila s “ravnim sjedalima” (što god to značilo), ali s “ikonskim dizajnom”. Nova platforma bila bi nasljednik aktualne modularne platforme MEB, inovativna i drugačija, dok bi prvo vozilo bilo nisko i neuobičajeno široko. Dakako, riječ je o platformi za isključivo električna vozila.

Vožnja u novim vozilima unutar ovog projekta bila bi gotovo u potpunosti autonomna (do razine 4) i potpomognuta neuronskim računalnim mrežama. Implementacija automatike ovisila bi prije svega o zakonodavnim rješenjima diljem svijeta.

Volkswagen za ovu liniju vozila planira uvesti radikalno drugačije standarde masovne proizvodnje, iskoristiti sve prednosti svojeg dugogodišnjeg iskustva na tom području, te omogućiti postavljanje novih standarda čak i kada je riječ o dometu vozila, brzini punjenja i digitalizaciji cijelog iskustva.

Volkswagen će projekt Trinity, platformu i prvi automobil unutar njega, razvijati u svojoj tvornici u Wolfsburgu, a očekuju da će u doglednoj budućnosti moći sastaviti 300 tisuća ovakvih vozila godišnje.

Upućeni u zbivanja unutar VW koncerna kažu da bi jedan od smjerova u kojem bi ovaj projekt mogao krenuti predstavlja i koncept električnog coupea Audi Artemis, prikazan u rujnu prošle godine (vidljiv na priloženim slikama).

Tagovi: Volkswagen, projekt Trinity, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE