GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tesla bez vozača izazvala nesreću u Teksasu, dvoje mrtvih

Tesla bez vozača izazvala nesreću u Teksasu, dvoje mrtvih
AUTOPILOT?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2021 / 22:09
Autor: SEEbiz
DALLAS - Električni automobil Tesla koji se kretao prometnicom bez vozača skrivio je tešku prometnu nesreću u subotu kasno navečer u Teksasu u kojoj su život izgubile dvije osobe.

Jedna je žrtva pronađena na suvozačkom sjedalu modela S iz 2019. godine, a druga je bila straga, rekao je policajski dužnosnik okruga Harris Mark Herman u telefonskom intervjuu. Automobil je naletio na drvo u području Carlton Woodsa u blizini The Woodlandsa nakon što je vozio velikom brzinom i nije uspio savladati zavoj.

Položaj žrtava, izjave i drugi stvarni dokazi sugeriraju da "nitko nije vozio vozilo u trenutku udara", rekao je Herman.

"Još uvijek istražujemo ovaj događaj.", dodao je.

Herman je rekao da njegov ured koordinira sa saveznim vlastima, ne navodeći koje i da nije znao je li uključena značajka Autopilot. Trebalo je više od 30.000 litara vode za gašenje požara koji je gorio četiri sata, dodao je.

Tesla nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar u nedjelju.

Federalni dužnosnici kritizirali su Teslu zbog opasnosti od požara povezanih s baterijama u njezinim automobilima te zbog toga što nije učinio dovoljno da vozači neprimjereno koriste njegovu funkciju pomoći vozaču. Na saslušanju prošle godine, predsjednik Nacionalnog odbora za sigurnost prijevoza rekao je da je "vrijeme da se zaustavi omogućavanje vozačima u bilo kojem djelomično automatiziranom vozilu da se pretvaraju da imaju automobile bez vozača."

Izvršni direktor Tesle Elon Musk obranio je sigurnosni dosje vozila svojih tvrtki. Ovaj tjedan podijelio je izvješće na Twitteru, rekavši da se Tesla s uključenim autopilotom sada približava "deset puta manjoj" šansi za nesreću od prosječnog vozila.

Fotografija: The Wall Street Journal

Tagovi: Tesla, autopilot, Tesla autopilot, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE