GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tesla najavljuje izgradnju punionica u Hrvatskoj

Tesla najavljuje izgradnju punionica u Hrvatskoj
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 14:45
Autor: SEEbiz / Tanjug
ZAGREB - Nakon što je prije pet mjeseci počela prodavati Tesla vozila u Hrvatskoj i u ožujku zabilježila prodaju od 31 vozila na ovom tržištu, kompanija Elona Muska najavila je da kreće u intenzivnu izgradnju punionica za svoja vozila.

Nove punionice Tesla nudi besplatno u zamjenu za zemljište na kojima se mogu postaviti. To znači da će pokriti sve troškove izgradnje i održavanja te ih nuditi kao svoju uslugu. Prijave traju do kraja svibnja.

U Hrvatskoj trenutačno postoje 44 brza punjača za električna vozila na kojima se može puniti i Tesla. I nalaze se na osam lokacija u Hrvatskoj.

Tesla je širenje poslovanja najavila na svojim internetskim stranicama. Tamo navodi da nudi elektrificiranje poslovanja, odnosno da si građani i biznisi mogu postaviti Supercharger na svojoj lokaciji.

"Vozila Tesla opremljena su ugrađenim sustavom za navigaciju koji vozače usmjerava do Superchargera u blizini i tako vam neprekidno dovodi nove kupce i osigurava vraćanje vjernih kupaca. Superchargere održava kompanija Tesla, pa za vas nema dodatnih poslova održavanja ni brige", navodi američki proizvođač električnih vozila.

U Tesli dodaju da oni sami upravljaju s izgradnjom, nadzorom i održavanjem Superchargera na lokaciji klijenata. Navode da sve radove obavljaju instalateri same Tesle. Inače, Tesla u Europi ima oko 600 Supercharger punionica.

"Idealne lokacije za postavljanje su one s osam ili više pojedinačnih parkirnih mjesta i koje pružaju dodatne sadržaje kupcima, primjerice restorane, trgovine namirnicama i drugom robom, toalete i Wi-Fi mrežu. Lokacije se trenutačno odabiru temeljem potreba za širenjem tržišta te prema popularnosti pojedinih ruta i odredišta", ističe Tesla.

To znači da će prednost u izboru imati trgovački centri, velike trgovine, središta gradova, veće turističke destinacije, hoteli i slična mjesta. U Hrvatskoj više-manje identičan modelu širenja vlastite mreže punionica za električna vozila imaju i kompanije poput HEP-a i Hrvatskog telekoma.

Kompanija Tesla Motors otvorila je svoju prvu trgovinu unas sredinom listopada u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mallu. U ponudu je uvrstila Model 3, X i S, koji stoje od početne cijene za Model 3 od 327.490 kuna do najluksuznijeg modela S čija cijena doseže 1.057.490 kuna.

Dva mjeseca prije tvrtka je objavila oglase za posao za Sales & Delivery Managera i Tesla Advisora.

Musk je prije godinu i pol dana najavio na Twitteru da otvara urede u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini drugih država istočne Europe tijekom prve polovice 2020. godine. Hrvatsku i Srbiju pri tome je posebno naglasio te dodao: "Napokon, možemo učiniti Nikolu Teslu ponosnim na to da imamo njegove automobile u njegovim državama podrijetla".

No, pandemija je njegove planove odgodila za šest mjeseci. Kako se i pretpostavilo, ulazak Tesle u Hrvatsku značajno je podigao prodaju njegovih električnih automobila na hrvatskom tržištu. Kupci su ga prije nerado birali upravo stoga što nisu imali lokalnu podršku što je s električnim automobilima posebno osjetljivo zbog servisa i punionica. Najbliži prodajni ured Tesle dosad je bio u Ljubljani. Nakon što je sredio prodaju i servis, Tesla je očito naumio riješiti i pitanje punionica za vozila svoje marke u Hrvatskoj.

Tagovi: Tesla, punionice za električne automobile, električni automobili, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE