GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen blizu preuzimanja Europcara

Volkswagen blizu preuzimanja Europcara
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 15:09
Autor: SEEbiz
PARIZ - Volkswagen i partneri blizu su preuzimanja Europcara u poslu koji bi francusku kompaniju za unajmljivanje automobila vrednovao na rarini od 2,5 milijarde eura.

Europcar je u utorak potvrdio da raspravlja o potencijalnoj ponudi od oko 0,50 eura po dionici, nakon što su izvori ranije rekli Reutersu da je Volkswagen ponovno pokrenuo razgovore i da nastavlja s dogovorom.

Europcarovi vlasnici, hedge fondovi, odbili su krajem lipnja prethodnu ponudu Volkswagena i ulagača Attestor i Pon Holdings vrijednu 0,44 eura po dionici.

Europcar je rekao da je ista grupa investitora uključena u novu ponudu.

"Nema sigurnosti u ishod ovih rasprava i tvrtka će odmah informirati tržište", dodaje se.

Povezivanje bi moglo biti najavljeno već u srijedu ako razgovori o glavnom sporazumu budu uspješni, rekli su dva izvora za Reuters.

Izvori tvrde da bi se cijena mogla i dodatno povećati ili uključivati klauzule o zaslađivačima ako razine prihvaćanja dosegnu određeni prag. Jedan od izvora rekao je da bi se odbori kompanija trebali sastati odvojeno u srijedu.

Analitičari kažu da bi Volkswagen bi mogao pronaći vrijednost u Europcarovoj mreži stanica za iznajmljivanje jer se Volkswagen okreće električnim vozilima i nastoji ući u bazu potrošača koja bi radije iznajmila automobil nego imala u vlasništvu vlastito prijevozno sredstvo. 

Preuzimanje bi pomoglo proširiti ponudu mobilnosti proizvođača automobila, uključujući programe iznajmljivanja i najma novih i rabljenih električnih automobila, i omogućiti mu pristup dodatnim kanalima prodaje za električnu flotu u nastajanju.

Tagovi: Volkswagen, Europcar, Attestor, Pon Holdings
PROČITAJ I OVO
Radnici Fiata u Kragujevcu ponovo na odmoru
ODMOR
Radnici Fiata u Kragujevcu ponovo na odmoru
KRAGUJEVAC - Zaposleni u kragujevačkoj fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija ponovo su upućeni na plaćeno odsustvo, do ponedeljka, 4.oktobra.
Mercedes preuzima udio u proizvođaču baterija
ŠIRENJE
Mercedes preuzima udio u proizvođaču baterija
BERLIN - Mercedes-Benz objavio je u petak da će preuzeti trećinu udjela u proizvođaču baterijskih ćelija Automotive Cells Company (ACC), zajedničkom poduhvatu čiji su osnivači francuske tvrtke Stellantis i TotalEnergies.
Češka predlaže reviziju europskog plana smanjena štetnih emisija iz automobila
EMISIJE
Češka predlaže reviziju europskog plana smanjena štetnih emisija iz automobila
ZAGREB - Češke vlasti obratile su se Europskoj komisiji s prijedlogom revizije plana za smanjenje emisije ispušnih plinova u Europskoj uniji, iz motora automobila koji rade na tradicionalna goriva.
Automobili koji se prodaju u Sloveniji morat će progovoriti slovenski
REGULATIVA
Automobili koji se prodaju u Sloveniji morat će progovoriti slovenski
LJUBLJANA - Korisnička sučelja u elektroničkim uređajima u automobilima morat će biti prilagođena za slovensko tržište, a korisničke upute na svim vozilima na slovenskom jeziku, što uvoznici automobila moraju provesti u roku od šest mjeseci.
Hrvatska: Solidan broj punjača, ali malo električnih automobila
STATISTIKA
Hrvatska: Solidan broj punjača, ali malo električnih automobila
ZAGREB - Najnoviji podaci Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) pokazuje kako se Hrvatska smjestila otprilike na sredinu europske ljestvice kad je riječ o količini punionica za električna vozila, a kad je riječ o udjelu električnih vozila na cestama, tu smo pri dnu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE