GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen zaustavio nova zapošljavanja

Volkswagen zaustavio nova zapošljavanja
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2023 / 19:16
Autor: SEEbiz / Deutsche Welle
FRANKFURT - Najveći europski proizvođač automobila, koncern Volkswagen do daljnjega neće zapošljavati nove radnike. Dio je to plana štednje na koji je uprava prisiljena zbog niske zarade.

U sklopu programa štednja kojim bi koncern Volkswagen iz Wolfsburga trebao uštedjeti milijarde eura, do daljnjega je zaustavljeno zapošljavanje novih radnika i otvaranje novih radnih mjesta. „Zbog programa učinkovitosti do daljnjega neće biti eksternih zapošljavanja", potvrdio je u petak jedan glasnogovornik Volkswagena pisanje dnevnika Business Insider. Ovom mjerom su pogođeni svi pogoni u Donjoj Saskoj i Hessenu.

Pozadina ove mjere je program učinkovitosti o kojem uprava Volkswagena od početka listopada pregovara sa sindikatom. Program bi VW trebao izvući iz trenutnih poteškoća uzrokovanih visokim troškovima i učestalim prekidima proizvodnje s kojima se koncern bori još od početka pandemije koronavirusa. Osim toga se elektroautomobili ne prodaju u količinama koje je uprava očekivala a koncern se zbog afere s dizelašima još uvijek povlači po sudovima. Posebno je pala prodaja na važnom kineskom tržištu. U rujnu je proizvodnja u pogonima VW-a bila zaustavljena zbog problema s IT mrežom.

U prvih devet mjeseci ove godina operativna marža dobiti pala je na 3,4 posto. To znači da od 100 eura prometa ostane samo 3,4 eura dobiti. Program eficijencije pod nazivom „Performance programm" koji je najavljen ovog ljeta bi do 2026. treba koncernu uštedjeti deset milijardi eura i maržu dobiti na 6,5 posto. Volkswagen je prije nekoliko tjedana opovrgao napise medija po kojima koncern planira otpustiti 4.000 radnika u upravi.

Tagovi: Volkswagen, zapošljavanjE
PROČITAJ I OVO
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE