GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Addiko banka se želi profilirati kao banka za brze kredite

Addiko banka se želi profilirati kao banka za brze kredite
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 17:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Addiko banka u četvrtak je predstavila strategiju kojom se želi profilirati kao banka za brze kredite građanstvu i poduzetnicima, pri čemu žele biti prvi izbor na tržištu, objavivši i ponudu kredita bez kamata i troškova od 10 tisuća kuna na rok od dvije godine, namijenjenih novim klijentima.

Predsjednik Uprave Addiko banke Mario Žižek na druženju s novinarima rekao je da su istraživanja pokazala da javnost tu banku doživljava kao univerzalnu banku srednje veličine. No, to i nije tako, naveo je, s obzirom da je banka još 2019. prestala sa stambenim kreditiranjem, prodala je leasing poslovanje, a lani je prestala kreditirati velika i javna poduzeća.

„Ne želimo imati cijelu paletu bankarskih proizvoda, već želimo biti najbolji u onome što radimo, zbog čega smo Addiko transformirali u specijalističku banku. Građanima te malim poduzetnicima donosimo brz i jednostavan proces odobrenja kredita, potpomognut digitalnim rješenjima", izjavio je Žižek.

Dodao je da banka, kao stručnjak za potrošačko kreditiranje i financiranje malih poduzetnika, zastupa brzinu i fleksibilnost.

"Svi oni koji još nisu imali priliku iskusiti do koje smo mjere pojednostavili postupak podizanja kredita, moći će se uvjeriti tijekom svibnja – i to potpuno besplatno“, najavio je.

Tijekom svibnja novi bančini klijenti mogu ugovoriti beskamatni gotovinski kredit na dvije godine u visini od 10.000 kuna, i na kraju razdbolja vratiti taj iznos banci. Kako je Žižek napomenuo, pritom nema obveze prebacivanja primanja građana u tu banku.

Kada je riječ o odobrenju kredita, okvirne procjene govore da od deset postojećih klijenata njih šest do sedam dobije zatraženi kredit, dok je situacija nešto drugačija kod novih klijenata, gdje se postotak odobrenja kreće oko 35 do 40 posto, rekla je izvršna direktorica Poslovanja s klijentima Petra Bašić Jantolić.

Za odobrenje kredita potrebno je u principu svega pola sata.

U Addiko banci naglašavaju da dostupniji kreditni proizvod i činjenica da ga je moguće brzo i jednostavno ostvariti uključuje i brzu, ali temeljitu provjeru kreditne sposobnosti klijenata, u cilju što odgovornijeg kreditiranja i zaštite interesa potrošača.

U Addiko banci kažu kako ispravnost ovog poslovnog zaokreta potvrđuju i pozitivni financijski rezultati. Navode kako je u prvom tromjesečju ove godine Addiko privukao dvostruko više novih klijenata i ostvario 40 posto više volumena gotovinskih kredita nego u istom vremenskom razdoblju lani, što je najbolji rezultat dosad. Time je njezin tržišni udio u novim gotovinskim kreditima uvećan za 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Tagovi: Addiko banka, banka za brze kredite, Mario Žižek
PROČITAJ I OVO
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
SNAŽAN RAST
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
LJUBLJANA - Dionice NLB-a ove su godine zabilježile rast od gotovo 30 posto, a u prošloj čak gotovo 45 posto, ako ne računamo isplate dividendi.
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
DEPOZITI
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
PODGORICA - Najveći depozit u crnogorskim bankama iznosi skoro 60 miliona eura, a taj novac nalazi se na računu pravnog lica - nerezidenta, rečeno je Televiziji Crne Gore iz Centralne banke.
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
SJAJNE BROJKE
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o znatnom većem prihodu i dobiti u prvom tromjesečju, uz skok kamata u okruženju podignutih troškova zaduživanja u eurozoni.
Dobit Societe Generalea nadmašila procjene
BOLJE OD OČEKIVANJA
Dobit Societe Generalea nadmašila procjene
PARIZ - Trgovci dionicama Societe Generale SA nadmašili su svoje kolege u trgovanju obveznicama već četvrto tromjesečje zaredom, a prihodi od jedinice pomogli su francuskoj banci da nadmaši procjene dobiti u prvom kvartalu.
Oročeni depoziti kućanstava u godinu dana skočili čak 20,4 posto
SKOK
Oročeni depoziti kućanstava u godinu dana skočili čak 20,4 posto
ZAGREB - Na kraju ožujka depoziti kućanstava iznosili su 37 milijardi eura, uz skok na godišnjoj razini za 2,9 posto, od čega na prekonoćne depozite otpadaju 26,3 milijarde, a na oročene depozite kućanstava 10,7 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE