GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američke banke od Federalnih rezervi posudile oko 165 milijardi dolara

Američke banke od Federalnih rezervi posudile oko 165 milijardi dolara
POZAJMICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2023 / 16:40
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američke su dionice pale, a trezorske obveznice danas su porasle, zatvarajući buran tjedan za globalna tržišta usred sve veće zabrinutosti da će previranja koja potresaju bankarski sektor gurnuti globalno gospodarstvo u recesiju.

Indeks SiP 500 pao je oko 10 posto, nakon jučerašnjeg rasta od 1,8 posto, jer su velike banke spasile First Republic Bank od propasti, navodi Bloomberg u tjednom pregledu stanja financijskog i bankarskog sektora.

FedEx Corp. navodno je porastao za oko osam posto jer su se izgledi za dobit kurirske službe poboljšali.

Banke kao što su JP Morgan i Citigroup udružile su sredstva kako bi spasile First Republic Bank od bankrota, a dok je pomoć navodno u početku potaknula raspoloženje na burzi, milijarder investitor Bill Eckman bio je među onima koji su se pitali je li to dovoljno za zaustavljanje krize.

U međuvremenu su američke banke posudile ukupno oko 165 milijardi dolara od dviju rezervnih jedinica Federalnih rezervi, označavajući eskalaciju financijskih turbulencija izazvanih kolapsom Sillicon Valley Banka.

"Ne očekujemo punu financijsku krizu, ali ne smijemo zanemariti temeljnu dinamiku." Financijski uvjeti vjerojatno će se zaoštriti i povećati rizik od recesije. Zbog toga zagovaramo defenzivno pozicioniranje u pogledu rizične imovine i taktički oprezan stav prema bankarskom sektoru", rekao je Karsten Junius, glavni ekonomist banke Safra Sarasin AG.

Bloomberg navodi da su na Wall Streetu i dalje podijeljena mišljenja u kojem smjeru bi se središnja banka trebala kretati, pa tako glavna investicijska strateginja u iCapitalu, Anastasia Amoroso, navodi da povjerenjem izazvano povećanje Federalnih rezervi za 25 baznih bodova "neće proći". tako daleko".

“Moraju prestati. Najveći znak povjerenja bio bi reći da smo svi usklađeni po ovom pitanju. Želimo odvojiti vrijeme kako bismo bili sigurni da imamo pravi pristup prije nego što nastavimo s ciklusom povećanja stopa. “Za mene bi to bio najbolji pristup”, rekla je.

Prema riječima stratega investicijskog fonda JP Morgan Jacka Manleya, idućeg tjedna može se očekivati neka vrsta popuštanja od strane Federalnih rezervi, što bi moglo donekle olakšati tržištima.

Financijska stabilnost važnija je od inflacije. "A Federalnim rezervama bit će jako teško provesti monetarnu politiku kroz bankovni sustav koji je pokvaren", rekao je Manley.

Tagovi: Federalne rezerve, Sillicon Valley Bank, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
Tržišna kapitalizacija američkih banaka pala za 229 milijardi dolara
TEŽAK PAD
Tržišna kapitalizacija američkih banaka pala za 229 milijardi dolara
LONDON - Što nije u redu s bankama, zapitao se i britanski tjednik The Economist.
Gotovo 100 milijardi dolara depozita izvučeno iz američkih banaka
ODLJEV
Gotovo 100 milijardi dolara depozita izvučeno iz američkih banaka
WASHINGTON - Regulatori su ponovno uvjeravali javnost da je bankarski sustav siguran, budući da su svježi podaci pokazali da su klijenti nedavno povukli gotovo 100 milijardi dolara depozita.
Deutsche Bank na meti panične rasprodaje, Scholz smiruje investitore
RASPRODAJA
Deutsche Bank na meti panične rasprodaje, Scholz smiruje investitore
FRANKFURT - Dionice Deutsche Banka skliznule su u petak, dok su troškovi osiguranja od neplaćanja naglo porasli, jer se njemački zajmodavac našao na meti panične rasprodaje zbog briga oko stabilnosti europskog bankarskog sektora.
Erste banka u 2022. ostvarila rast ukupnih kredita i depozita
RAST
Erste banka u 2022. ostvarila rast ukupnih kredita i depozita
ZAGREB – Prema nekonsolidiranom financijskom izvještaju, koji obuhvaća rezultate Erste&Steiermärkische Bank d.d. bez ovisnih društava, neto dobit u 2022. godini iznosila je 977,0 milijuna kuna, 15,3% više u odnosu na 847,0 milijuna kuna u 2021.
Europska središnja banka vrši pritisak na Raiffeisen da napusti Rusiju
PRITISCI
Europska središnja banka vrši pritisak na Raiffeisen da napusti Rusiju
FRANKFURT - Europska središnja banka vrši pritisak na austrijsku Raiffeisen banku da zatvori svoje visokoprofitabilne operacije u Rusiji, potvrdilo je Reutersu pet obaviještenih izvora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE