GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bank of America pristaje platiti 250 milijuna dolara zbog niza prekršaja

Bank of America pristaje platiti 250 milijuna dolara zbog niza prekršaja
NAGODBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2023 / 17:55
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bank of America u utorak je pristala platiti 250 milijuna dolara kazni i kompenzacije za namirenje potraživanja zbog sustavnog dvostrukog naplaćivanja naknada klijentima, uskraćivanja obećanih pogodnosti za kreditne kartice i otvaranja računa bez autorizacije klijenata.

Bank of America pristala je platiti 100 milijuna dolara odštete oštećenim potrošačima i još 150 dolara građanskih kazni nakon što su Ured za financijsku zaštitu potrošača (CFPB) i Ured kontrolora valute (OCC) rekli da je banka prekršila niz zakona počevši od 2012. .

Bank of America zaradila je stotine milijuna dolara naplaćujući višestruke naknade klijentima koji nisu imali dovoljno sredstava na svojim računima od veljače 2018. do veljače 2022., stoji u priopćenju CFPB-a. Potrošači nisu mogli razumno očekivati ili razumjeti da će dobiti naknadu od 35 dolara svaki put kada banka odbije platiti jednu transakciju, kažu regulatori.

Bank of America je u priopćenju rekla da je dobrovoljno ukinula ili smanjila niz naknada prošle godine.

CFPB je pokrenuo akciju protiv niza takozvanih "junk feesa", uključujući naknade za prekoračenje i nedostatna sredstva, kaže da zajmodavci nepravedno naplaćuju klijentima bankarske usluge.

"Ove su prakse nezakonite i potkopavaju povjerenje klijenata. CFPB će stati na kraj tim praksama u cijelom bankarskom sustavu", rekao je direktor CFPB-a Rohit Chopra u izjavi.

Pod pritiskom prodaje ili tražeći nagrade, zaposlenici Bank of America nezakonito su se prijavljivali i upisivali potrošače, bez njihova znanja, na račune kreditnih kartica najmanje od 2012., rekao je CFPB. Računi su predstavljali "mali postotak" novih računa u banci, rekli su regulatori.

Tagovi: Bank of America
PROČITAJ I OVO
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
ZAPLJENA
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
MOSKVA - U petak je Arbitražni sud Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti zaplijenio imovinu i račune podružnica UniCredit banke u Rusiji u vrijednosti od 462,6 milijuna eura.
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
ZAPLJENA
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
MOSKVA - Deutsche Bank će morati predati svu imovinu koju posjeduje u Rusiji, prema odluci suda u St. Petersburgu.
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
Mađarski regulator kaznio OTP banku
KAZNA
Mađarski regulator kaznio OTP banku
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) kaznila je OTP banku sa 102 milijuna HUF zbog nepoštivanja propisa u vezi s pružanjem usluga plaćanja, priopćili su u srijedu središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnog medija MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE