GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Credit Suisse bi mogao zatrebati čak devet milijardi dolara svježeg kapitala

Credit Suisse bi mogao zatrebati čak devet milijardi dolara svježeg kapitala
OGROMNA RUPA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2022 / 19:31
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - Credit Suisse mogao bi se suočiti s manjkom kapitala od čak devet milijardi dolara, procjenjuju analitičari naglašavajući izazove za banku koja je sve bliža dubokom restrukturiranju.

Banka sa sjedištem u Zürichu suočava se s rupom od četiri milijarde dolara zbog potrebe za restrukturiranjem investicijskog bankarstva u vrijeme kada je teško stvoriti kapital, napisali su analitičari Goldman Sachsa predvođeni Chrisom Hallamom. To znači da bi banci bio pametan potez što skorijeg prikupljanja kapitala, piše Bloomberg.

"Credit Suisse nastavlja se suočavati s cikličkim i strukturnim izazovima", napisali su analitičari u bilješci, koji su pritom zadržali preporuku za prodaju dionica.

Banka razmatra radikalne rezove za sektor investicijskog bankarstva, uključujući izdvajanje velikih dijelova kompanije i izdvajanje grupe sekuritiziranih proizvoda, dok glavni izvršni direktor Ulrich Koerner nastoji stati na kraj godinama skandala i gubitaka. Ipak, ključno je pitanje kako to platiti, a s obzirom da odgovora nema dva tjedna prije predstavljanja plana, cijena dionica nastavile su fluktuirati.

Cijena dionice u utorak porasla je za dva posto. No, iako se prikupljanje kapitala razmatra kao opcija, upravi Credit Suissea zadnja je opcija izdavanje dionica s rekordno niskom cijenom, izvještava Bloomberg News.

Credit Suisse 30. lipnja imao je adekvatnost kapitala 13,5%, znatno iznad međunarodnog regulatornog minimuma od 8% i švicarskog zahtjeva od oko 10%. Njegov omjer pokrivenosti likvidnim sredstvima jedan je od najviših među europskim i američkim bankama.

Jefferiesova analitičarka Flora Bocahut rekla je da Credit Suisse treba izgraditi oko devet milijardi dolara kapitala u sljedeće dvije do tri godine. Ali s obzirom kako povećanje kapitala ide sporo, Bocahut očekuje da će prioritet dati prodaji imovine.

Ponuditelji se nalaze u redu za odjel banke za sekuritizirane proizvode, ključni stup u smanjenju njezinih operacija investicijskog bankarstva. Proces prodaje banke, koji je daleko uznapredovao, zainteresirao je Pimco, Sixth Street i skupinu investitora uključujući Centerbridge Partners grupu.

Tagovi: Credit Suisse, Centerbridge Partners, Pimco, Goldman Sachs, Lehman Brothers, Hotel Savoy, Wall Street, tržište kapitala, Federalne rezerve, ExxonMobil, Chevron
PROČITAJ I OVO
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
DEPOZITI
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
PODGORICA - Najveći depozit u crnogorskim bankama iznosi skoro 60 miliona eura, a taj novac nalazi se na računu pravnog lica - nerezidenta, rečeno je Televiziji Crne Gore iz Centralne banke.
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
SJAJNE BROJKE
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o znatnom većem prihodu i dobiti u prvom tromjesečju, uz skok kamata u okruženju podignutih troškova zaduživanja u eurozoni.
Dobit Societe Generalea nadmašila procjene
BOLJE OD OČEKIVANJA
Dobit Societe Generalea nadmašila procjene
PARIZ - Trgovci dionicama Societe Generale SA nadmašili su svoje kolege u trgovanju obveznicama već četvrto tromjesečje zaredom, a prihodi od jedinice pomogli su francuskoj banci da nadmaši procjene dobiti u prvom kvartalu.
Oročeni depoziti kućanstava u godinu dana skočili čak 20,4 posto
SKOK
Oročeni depoziti kućanstava u godinu dana skočili čak 20,4 posto
ZAGREB - Na kraju ožujka depoziti kućanstava iznosili su 37 milijardi eura, uz skok na godišnjoj razini za 2,9 posto, od čega na prekonoćne depozite otpadaju 26,3 milijarde, a na oročene depozite kućanstava 10,7 milijardi eura.
Više od 560 tisuća potrošača dogovorilo s bankama dopušteno prekoračenje po tekućem računu
MINUSI
Više od 560 tisuća potrošača dogovorilo s bankama dopušteno prekoračenje po tekućem računu
ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske, Hrvatska narodna banka i 13 poslovnih banaka potpisali su u srpnju 2022. godine Memorandum o razumijevanju u vezi prekoračenja po tekućem računu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE