GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Credit Suisse otkupljuje tri milijarde franaka svog duga i prodaje poznati hotel

Credit Suisse otkupljuje tri milijarde franaka svog duga i prodaje poznati hotel
NA RUBU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2022 / 09:14
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - Posrnula banka Credit Suisse ponudila je u petak otkup do 3 milijarde švicarskih franaka (3,03 milijarde dolara) dužničkih vrijednosnih papira.

Do toga je došlo nakon što su dionice Credit Suissea ranije ovog tjedna nakratko pale na najnižu razinu u povijesti, a kreditne zamjene dosegnule rekordnu razinu, usred zabrinutosti tržišta oko svoje budućnosti. Dionice su u četvrtak zatvorene na 4,22 švicarska franka. Ove su godine pale za više od 50%.

Švicarski zajmodavac također je potvrdio da prodaje svoj poznati hotel Savoy u financijskoj četvrti Züricha, što je potaknulo neka nagađanja da se bori za likvidnost.

U izjavi od petka u vezi s ponudom za otkup dužničkih vrijednosnih papira, Credit Suisse je rekao: "Transakcije su u skladu s našim proaktivnim pristupom upravljanju ukupnim sastavom obveza i optimiziranjem troškova kamata te nam omogućuju da iskoristimo tržišne uvjete za otkup duga po atraktivnim cijenama .”

Do toga je došlo nakon što su dionice Credit Suissea ranije ovog tjedna nakratko pale na najnižu razinu u povijesti, a kreditne zamjene dosegnule rekordnu razinu, usred zabrinutosti tržišta oko svoje budućnosti.

Zajmodavac kreće u opsežnu stratešku reviziju pod vodstvom novog glavnog izvršnog direktora nakon niza skandala i neuspjeha u upravljanju rizicima, te će 27. listopada objaviti najnovije podatke o napretku zajedno sa svojom tromjesečnom zaradom.

Najskuplji od skandala bila je izloženost banke hedge fondu Archegos u iznosu od 5 milijardi dolara, koji je propao u ožujku 2021. Credit Suisse je od tada revidirao svoj upravljački tim, obustavio otkup dionica i smanjio dividendu kako bi osigurao svoju budućnost.

Banka je u petak objavila ponudu za gotovinsko nadmetanje koja se odnosi na osam nadređenih dužničkih vrijednosnih papira denominiranih u eurima ili sterlingima, u vrijednosti do 1 milijarde eura (980 milijuna dolara), zajedno s 12 vrijednosnih papira denominiranih u američkim dolarima u vrijednosti do 2 milijarde dolara. Ponude na dužničke vrijednosne papire istječu do 3. studenoga, odnosno 10. studenoga.

Tagovi: Credit Suisse, Lehman Brothers, Hotel Savoy, Wall Street, tržište kapitala, Federalne rezerve, ExxonMobil, Chevron
PROČITAJ I OVO
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
DEPOZITI
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
PODGORICA - Najveći depozit u crnogorskim bankama iznosi skoro 60 miliona eura, a taj novac nalazi se na računu pravnog lica - nerezidenta, rečeno je Televiziji Crne Gore iz Centralne banke.
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
SJAJNE BROJKE
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o znatnom većem prihodu i dobiti u prvom tromjesečju, uz skok kamata u okruženju podignutih troškova zaduživanja u eurozoni.
Dobit Societe Generalea nadmašila procjene
BOLJE OD OČEKIVANJA
Dobit Societe Generalea nadmašila procjene
PARIZ - Trgovci dionicama Societe Generale SA nadmašili su svoje kolege u trgovanju obveznicama već četvrto tromjesečje zaredom, a prihodi od jedinice pomogli su francuskoj banci da nadmaši procjene dobiti u prvom kvartalu.
Oročeni depoziti kućanstava u godinu dana skočili čak 20,4 posto
SKOK
Oročeni depoziti kućanstava u godinu dana skočili čak 20,4 posto
ZAGREB - Na kraju ožujka depoziti kućanstava iznosili su 37 milijardi eura, uz skok na godišnjoj razini za 2,9 posto, od čega na prekonoćne depozite otpadaju 26,3 milijarde, a na oročene depozite kućanstava 10,7 milijardi eura.
Više od 560 tisuća potrošača dogovorilo s bankama dopušteno prekoračenje po tekućem računu
MINUSI
Više od 560 tisuća potrošača dogovorilo s bankama dopušteno prekoračenje po tekućem računu
ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske, Hrvatska narodna banka i 13 poslovnih banaka potpisali su u srpnju 2022. godine Memorandum o razumijevanju u vezi prekoračenja po tekućem računu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE