GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Credit Suisse planira otpustiti više od deset posto svojih investicijskih bankara

Credit Suisse planira otpustiti više od deset posto svojih investicijskih bankara
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2023 / 14:34
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - Švicarska banka Credit Suisse mogla bi otpustiti više od deset posto svojih investicijskih bankara u Europi, piše Financial Times, a prenosi francuska novinska agencija AFP.

Dio je to strategije restrukturiranja najavljene prošlog listopada, kada je banka najavila da će do 2025. godine otpustiti 9000 zaposlenika.

Prema pisanju britanskog financijskog lista Financial Times, druga najveća švicarska banka prošlog je mjeseca već otpustila stotine zaposlenika u Londonu i Zürichu.

“Konzultacije o predstojećem novom krugu otpuštanja počele su prije Božića, a razgovaralo se o više od deset posto poslova u investicijskom bankarstvu. Konačna odluka bit će poznata idućeg mjeseca”, citirao je list neimenovane izvore.

Credit Suisse je u listopadu najavio veliko restrukturiranje kako bi stabilizirao svoje poslovanje. U tom kontekstu najavila je transformaciju jedinice investicijskog bankarstva, ukidanje 9.000 odn. 17 posto poslova i provedba dokapitalizacije.

Banka, koju je nedavno potresao niz skandala, planira se usredotočiti na najstabilnije dijelove svog poslovanja i revidirati svoj odjel investicijskog bankarstva koji je pretrpio velike gubitke.

Između ostalog, oživljava brend First Boston, nazvan po američkoj investicijskoj banci koja ga je preuzela 1990. godine.

U trećem tromjesečju prošle godine Credit Suisse ostvario je neto gubitak od nešto više od četiri milijarde švicarskih franaka (3,98 milijardi eura), a na poslovanje su uglavnom utjecali izazovni tržišni i makroekonomski uvjeti.

Očekivano, neće moći izbjeći gubitke u zadnjem tromjesečju. To bi trebalo iznositi 1,5 milijardi švicarskih franaka (1,49 milijardi eura), a detaljni rezultati bit će objavljeni početkom veljače.

U banci loše rezultate pripisuju troškovima restrukturiranja, previranjima na tržištima kapitala, koja će ponajviše opteretiti njezino investicijsko bankarstvo, te klijentima koji povlače kapital.

Tagovi: Credit Suisse, investicijsko bankarstvo
PROČITAJ I OVO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
SOLIDNO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
MILANO . Intesa Sanpaolo je prošle godine ostvarila neto dobit od 4,35 milijardi eura, što je četiri posto više nego u 2021.
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
POTEZI
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
ZAGREB - Najveća ruska banka, Sberbank, radi na pokretanju svoje platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), pripremajući se za testiranje proizvoda za nekoliko mjeseci.
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
KREDITI
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
ZAGREB – Zagrebačka banka uvela je za male poduzetnike predodobrene kredite uz brzu i jednostavnu realizaciju. Personalizirana ponuda, manje dokumentacije i brže odobrenje neke su od prednosti za mala poduzeća.
Računi sve većeg broja Nijemaca u minusu
PROBLEMI
Računi sve većeg broja Nijemaca u minusu
BERLIN - Poskupljenja u protekla tri mjeseca su ostavila pustoš na bankovnim računima građana: već svaki sedmi korisnik bankovnih računa u Njemačkoj je u tom razdoblju dospio u minus, odnosno svoje tekuće troškove plaća dispokreditom svoje banke.
Raiffeisen unatoč Rusiji i Bjelorusiji znatno povećao dobit i prihod u 2022.
DOBRA GODINA
Raiffeisen unatoč Rusiji i Bjelorusiji znatno povećao dobit i prihod u 2022.
BEČ - Raiffeisen Bank International (RBI) preliminarno je izvijestila o snažnom rastu dobiti i prihoda u 2022. godini u okruženju podignutih kamatnih stopa, ali i znatno viših troškova rizika u poslovanju u Rusiji i Bjelorusiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE