GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs razmatra izalazak iz posla s Appleom

Goldman Sachs razmatra izalazak iz posla s Appleom
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2023 / 17:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs, nastavlja planove za povlačenje iz svog poslovanja potrošačkih kredita, važe treba li prekinuti svoje partnerstvo s Appleom i pregovara s American Expressom o preuzimanju njegove Apple kreditne kartice i drugim inicijativama, Izvijestio je Wall Street Journal.

Poticanje Goldman Sachsa (GS) na potrošačke financijske proizvode počelo je 2016. Međutim, bančin pohod na potrošačke kredite bio je pothvat koji je gubio novac, a izvršni direktor David Solomon rekao je nedavno u veljači da Goldman Sachs "razmatra strateške alternative" za posao.

Goldman Sachs je izgubio više od 3 milijarde dolara od 2020. u svom nastojanju da poveća potrošački segment poslovanja.

U travnju je tvrtka s Wall Streeta i tehnološki div Apple (AAPL) uvela štedni račun s visokim prinosom. Goldman Sachs je nedavno također najavio podršku za Appleovu ponudu "kupi sada, plati kasnije". Ali sada, prema izvješću Journala, koje citira ljude upoznate s raspravama, Goldman Sachs želi prebaciti Appleovo partnerstvo s kreditnom karticom na American Express AXP +1,23% (AXP). Banka je također razgovarala o prijenosu svog kartičnog partnerstva s General Motors GM +0,94% (GM) na American Express ili nekog drugog izdavatelja, rekli su neki ljudi za Journal.

Apple je svjestan razgovora koji traju mjesecima, izvijestio je Journal. Apple bi morao pristati na prijenos, primijetio je Journal.

Barron's se obratio Goldman Sachsu i Appleu za komentar. American Express je u subotu rekao Barronu da neće komentirati izvješće.

Izvješće Journala objavljeno je nakon zatvaranja burzi u petak. Goldman Sachs završio je sesiju u padu od 0,2%. Apple je zaključio s dobitkom od 2,3%, a njegova tržišna kapitalizacija prešla je 3 trilijuna dolara, postavši prva tvrtka na svijetu koja je zaključila s tom procjenom.

Tagovi: Goldman Sachs , Apple, American express
PROČITAJ I OVO
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
ZAPLJENA
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
MOSKVA - U petak je Arbitražni sud Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti zaplijenio imovinu i račune podružnica UniCredit banke u Rusiji u vrijednosti od 462,6 milijuna eura.
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
ZAPLJENA
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
MOSKVA - Deutsche Bank će morati predati svu imovinu koju posjeduje u Rusiji, prema odluci suda u St. Petersburgu.
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
Mađarski regulator kaznio OTP banku
KAZNA
Mađarski regulator kaznio OTP banku
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) kaznila je OTP banku sa 102 milijuna HUF zbog nepoštivanja propisa u vezi s pružanjem usluga plaćanja, priopćili su u srijedu središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnog medija MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE