GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB-u nagrada za Dionicu s najvećem porastom cijene

HPB-u nagrada za Dionicu s najvećem porastom cijene
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2023 / 19:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon prošlogodišnjeg proglašenja HPB-a Dionicom s najvećim porastom prometa u 2022., na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada Zagrebačke burze održanoj 15. prosinca u hotelu Westin, HPB-u su dodijeljene dvije nagrade: za Dionicu s najvećim porastom cijene te PwC-ovo Priznanje za najveći napredak u izgradnji povjerenja javnosti.

Nagrade je primio predsjednik Uprave Banke, Marko Badurina i tom prilikom izjavio: „Ova nagrada je dokaz pouzdanja investitora nastavno na izrazito dobre rezultate koje smo ostvarili u 2022. i 2023., a što se reflektira u povećanju tržišne kapitalizacije u ovoj godini, a činjenica da drugu godinu zaredom primamo nagradu Zagrebačke burze u različitim kategorijama ukazuje da investitorska zajednica i javnost visoko ocjenjuju našu strategiju rasta tržišnog udjela, a pred nas stavlja odgovornost da nastavimo opravdavati velika očekivanja.

Iznimno mi je zadovoljstvo istovremeno biti i među dobitnicima PWC-ovog Priznanja za najveći napredak u izgradnji povjerenja javnosti, jer ovo priznanje pokazuje da se trud koji smo tijekom više godina uložili u unapređenje korporativnog upravljanja i komunikacija - isplatio.

HPB je u 2023. pripojila Novu hrvatsku banku, ostvaren je značajan rast, a izvrstan trend poslovanja nastavljen odličnim financijskim rezultatom. Zahvaljujem svima koji su omogućili da dobijemo ovu nagradu - našim dioničarima na povjerenju, klijentima na lojalnosti, a kolegicama i kolegama - HPB-ovcima i HPB-

Tagovi: hpb, dionice, zagrebačka burza, zse
PROČITAJ I OVO
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
OCJENE
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
LJUBLJANA - Slovenija ne iskorištava razvojne potencijale i gubi konkurentnost. Između ostalog, trebala bi uspostaviti poticajnije okruženje za investicije, razvoj i inovacije te zapošljavanje kadrova kako bi kao otvoreno gospodarstvo bila konkurentnija, istaknuli su na ovogodišnjoj Bankarskoj konferenciji koja se održava danas u Brdu kod Kranja.
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
PONUDA
NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
LJUBLJANA - NLB je danas objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 eura po dionici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vrijediti do uključivo 16. kolovoza. NLB želi steći značajan većinski udio u banci sa sjedištem u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE