GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB predlaže 5,5 eura dividende

NLB predlaže 5,5 eura dividende
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2024 / 11:23
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nadzorni i upravni odbor NLB-a predložio je raspodjelu dobiti Glavnoj skupštini dioničara koja će se održati 17. lipnja 2024. godine.

Prema priopćenju za javnost, NLB je predložio 110 milijuna eura za isplatu dividende, što bi na temelju dionice značilo 5,5 EUR dividende po dionici. To predstavlja omjer isplate od 40% od neto dobiti iz 2023. godine. Na cijeni dionice prije objave to bi značilo da je dividendni prinos iznosio 5,3%.

Podsjetimo, NLB je u svom izgledu već objavio plan isplate 220 milijuna eura u obliku dividende u 2024., a također su napomenuli da će to učiniti u 2 tranše, a obje će naravno biti odobrene na drugoj generalnoj skupštini Skupštine dioničara (prva je gore navedena, dok će se 2. održati u jesen 2024. godine). Kao takav, prijedlog dividende od 110 milijuna eura (5,5 DPS) samo je prva od takvih tranši. Dakle, NLB planira isplatiti čak 11 EUR dividende u 2024. (povećanje od 100% u odnosu na prethodnu godinu u apsolutnom iznosu!).

Zbog snažne financijske pozicije i profitabilnosti, NLB je odlučila povećati očekivanu isplatu dividende na 40% neto dobiti iz prethodne godine, u usporedbi s prvobitno priopćenih 500 milijuna eura u obliku dividende u razdoblju 2022. – 2025. Prethodni datum određen je za 24. lipnja 2024., dok je datum plaćanja određen za 26. lipnja 2024.

Tagovi: nlb, dividenda
PROČITAJ I OVO
Regulator: Spajanje UBS-a i Credit Suisse neće eliminirati konkurenciju
OCJENE
Regulator: Spajanje UBS-a i Credit Suisse neće eliminirati konkurenciju
BERN - Prošlogodišnjim preuzimanjem domaćeg konkurenta Credit Suisse, švicarska banka UBS ojačat će svoju poziciju najvećeg zajmodavca u Švicarskoj, ali spajanje neće eliminirati konkurenciju, istaknuo je danas švicarski financijski regulator Finma.
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
KREDITI
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija plasiranih institucionalnim sektorima iznosili su na kraju travnja 2024., na osnovi stanja, 43,9 mlrd. eura.
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
PROBLEMI
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
NEW YORK - Peteročlani upravni odbor Federalne korporacije za osiguranje depozita planira glasovati u četvrtak za snižavanje rejtinga Citigroupovih sustava za upravljanje podacima s "nedostatka" na "nedostatak", izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal.
Slovenske banke u četiri mjeseca s 310 milijuna eura čiste dobiti
DOBRA GODINA
Slovenske banke u četiri mjeseca s 310 milijuna eura čiste dobiti
LJUBLJANA - Banke su od siječnja do travnja ostvarile čistu dobit od 310,2 milijuna eura, što je 56,8 posto više nego u istom razdoblju lani. Povećanje dobiti uglavnom je rezultat povećanja neto dobiti, posebice neto kamata.
Dioničari NLB-a odobrili prvu ovogodišnju isplatu dividende
DIVIDENDA
Dioničari NLB-a odobrili prvu ovogodišnju isplatu dividende
LJUBLJANA - Dioničari NLB-a na današnjoj su skupštini odobrili isplatu dividende u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura. Prva je to ovogodišnja isplata dividende, a o drugoj u istom iznosu odluka se očekuje krajem godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE