GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska poštanska banka dobila odobrenje za pripajanje Nove hrvatske banke

Hrvatska poštanska banka dobila odobrenje za pripajanje Nove hrvatske banke
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2023 / 12:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatska narodna banka odobrila je pripajanje Nove hrvatske banke HPB-u nastavno na Ugovor o pripajanju potpisan 1. ožujka 2023. godine.

Sukladno prethodnim najavama, u cilju ostvarenja sinergijskih efekata korištenjem svih potencijala HPB i NHB mreže poslovnica, kao i pružanja najkvalitetnije usluge klijentima, Banka je u procesu pripajanja Nove hrvatske banke dobila i odobrenje regulatora, čime će nastati jedna snažna banka s jedinstvenom ponudom proizvoda i pod jednim brandom.

Klijentima će usluge integrirane banke biti dostupne na svim lokacijama na kojima su do sada bile poslovnice obiju banaka ili u njihovoj neposrednoj blizini, njih ukupno 69. Projektom integracije, HPB ubrzano nastavlja s aktivnostima koje za cilj imaju daljnju izgradnju snažne i moderne banke koja prati trendove i nove tehnologije te svojim klijentima osigurava izvrsno i konzistentno korisničko iskustvo kroz sve kanale kojima pristupaju Banci.

„Obje banke prolaze kroz velike promjene te sam uvjeren da ćemo iskoristiti tu priliku i kroz proces integracije, stjecanjem novih znanja i iskustava svi skupa izgraditi kvalitetnije i učinkovitije radno okruženje uz korist za sve dionike. S optimizmom gledam na naredno razdoblje i vjerujem da će predstojeće pravno pripajanje biti odličan početak naših novih zajedničkih uspjeha.“ – izjavio je Marko Badurina predsjednik Uprave HPB-a.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Nova hrvatska banka, Marko Badurina, Tadija Vrdoljak, Hrvatska narodna banka
PROČITAJ I OVO
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
OCJENE
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
LJUBLJANA - Slovenija ne iskorištava razvojne potencijale i gubi konkurentnost. Između ostalog, trebala bi uspostaviti poticajnije okruženje za investicije, razvoj i inovacije te zapošljavanje kadrova kako bi kao otvoreno gospodarstvo bila konkurentnija, istaknuli su na ovogodišnjoj Bankarskoj konferenciji koja se održava danas u Brdu kod Kranja.
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
PONUDA
NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
LJUBLJANA - NLB je danas objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 eura po dionici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vrijediti do uključivo 16. kolovoza. NLB želi steći značajan većinski udio u banci sa sjedištem u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE