GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HSBC: Kvartalni rezultati iznad očekivanja analitičara

HSBC: Kvartalni rezultati iznad očekivanja analitičara
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2023 / 07:44
Autor: SEEbiz
HONG KONG - HSBC je u utorak objavio dobit u četvrtom tromjesečju za 2022. koja je nadmašila očekivanja analitičara.

Bankina prijavljena dobit prije oporezivanja za tri mjeseca koja su završila u prosincu iznosila je 5,2 milijarde dolara, 108% više nego 2,5 milijardi dolara prije godinu dana i bolje od očekivanih 4,97 milijardi dolara prema procjenama koje je prikupila banka. HSBC je rekao da njegovi rezultati u četvrtom tromjesečju odražavaju snažan prijavljeni rast prihoda i manje objavljene operativne troškove.

Za cijelu godinu, prijavljeni prihod iznosio je 51,73 milijarde dolara, u odnosu na 49,55 milijardi dolara u 2021. Prijavljena dobit banke prije oporezivanja za 2022. pala je na 17,53 milijarde dolara sa 18,91 milijarde dolara prije godinu dana. Rekao je da prijavljena dobit prije oporezivanja za 2022. uključuje umanjenje vrijednosti od 2,4 milijarde dolara zbog planirane prodaje maloprodajnih bankarskih operacija u Francuskoj.

HSBC, najveća europska banka po imovini, rekla je da više globalne kamatne stope podržavaju povjerenje tvrtke u postizanje cilja od najmanje 12% povrata na prosječni materijalni kapital u 2023.

"Završili smo prvu fazu naše transformacije i naša međunarodna povezanost sada je poduprta dobrim, širokim stvaranjem dobiti diljem svijeta", rekao je Noel Quinn, izvršni direktor grupe u priopćenju.

"Na pravom smo putu ostvariti veće povrate 2023. i izgradili smo platformu za daljnje stvaranje vrijednosti", rekao je.

Banke na globalnoj razini zabilježile su snažan neto prihod od kamata jer su središnje banke diljem svijeta povećale stope kako bi ukrotile inflaciju. HSBC je rekao da očekuje neto prihod od kamata od najmanje 36 milijardi dolara u 2023.

Dionice HSBC-a koje kotiraju u Hong Kongu bile su oko 1% niže prije objave, ali su bile gotovo 2% niže poslijepodne.

Tagovi: hsbc, hsbc banka
PROČITAJ I OVO
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
ZAPLJENA
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
MOSKVA - Deutsche Bank će morati predati svu imovinu koju posjeduje u Rusiji, prema odluci suda u St. Petersburgu.
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
Mađarski regulator kaznio OTP banku
KAZNA
Mađarski regulator kaznio OTP banku
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) kaznila je OTP banku sa 102 milijuna HUF zbog nepoštivanja propisa u vezi s pružanjem usluga plaćanja, priopćili su u srijedu središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnog medija MTI.
HSBC pao 3% nakon informacije da najveći dioničar Ping An želi smanjiti udjel
POSLJEDICE
HSBC pao 3% nakon informacije da najveći dioničar Ping An želi smanjiti udjel
HONG KONG - Dionice HSBC Holdingsa pale su u petak za više od 3% u Hong Kongu nakon izvješća da bi njegov glavni dioničar Ping An Insurance mogao smanjiti svoj udio u britanskoj banci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE