GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imex banka postala devetnaesta članica HUB-a

Imex banka postala devetnaesta članica HUB-a
HUB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2022 / 14:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Imex banka nova je članica Hrvatske udruge banaka (HUB), čime postaje aktivni promotor zajedničkih interesa bankovne industrije. Sporazum o pristupanju u članstvo HUB-a potpisali su Zdenko Adrović, direktor HUB-a i Dijana Kalinić, članica Uprave Imex banke.

Potpisivanjem „Kodeksa dobre bankovne prakse“ Imex banka potvrdila je prihvaćanje postavljenih standarda poslovanja i otvorene komunikacije prema klijentima i bankama s ciljem promicanja odgovornosti, javnosti i profesionalnosti bankovne struke, zajedno s ostalim članicama HUB-a. Imex banka ubuduće će aktivno sudjelovati i doprinositi na sjednicama i sastancima odbora i radnih skupina HUB-a.

„Prepoznajući članstvo u Hrvatskoj udruzi banaka kao dodatnu vrijednost za našu kreditnu instituciju, nova Uprava Imex banke u sastavu dr. sc. Boris Peko i ja podnijela je zahtjev za pristupanjem u to vrijedno društvo. Naime, svjesni složenosti bankarske regulative i zahtjevnosti implementacije za sve banke, a osobito za male banke, smatramo da smo napravili veliki korak ka približavanju naših zaposlenika najvišim standardima bankarskog poslovanja te vrijednosti umrežavanja s kolegama iz bankarskog sektora“, izjavila je članica Uprave Imex banke, Dijana Kalinić.

„Imex banka je prepoznala djelovanje HUB-a i postala naša devetnaesta članica što nas izrazito raduje jer vjerujemo da će dodatno doprinositi ostvarenju poslovnih ciljeva Udruge i daljnjem razvoju bankarstva u Hrvatskoj. Primjer su kvalitetne i efikasne manje banke koja posluje stabilno već dugi niz godina na našem tržištu i ima poseban fokus na razvoj hrvatskog gospodarstva kroz potporu naše proizvodnje i izvoza“, izjavio je direktor HUB-a, Zdenko Adrović.

Imex banka d.d. financijska je institucija u potpunom hrvatskom vlasništvu s ovlaštenjima za sve vrste transakcija u zemlji i inozemstvu. Banka je prisutna na financijskom tržištu duže od dva desetljeća tijekom kojih je izgradila kvalitetnu strukturu klijenata širom Hrvatske. Posluju s najvećim privrednim subjektima u zemlji, ali i s manjim tvrtkama, obrtima i građanima kojima nude spektar svih financijskih proizvoda i usluga.

Zapošljavaju 125 djelatnika u 8 poslovnica. Od svog osnutka posluju s dobiti, a poslovna politika bila je i ostala strogo poštivanje kriterija vezanih za kreditne i druge rizike, pa makar i po cijenu umjerenijeg, ali zato stabilnog rasta.

Po kriterijima efikasnosti poslovanja Imex banka je rangirana u sam vrh najefikasnijih banka u Hrvatskoj te s pozitivnim poslovnim trendovima nastavlja razvoj poslovanja.

Tagovi: Imex banka, Hrvatska udruga banaka, Zdenko Adrović, Dijana Kalinić
PROČITAJ I OVO
Interes NLB-a, Kostića i Macure podiže tržišnu vrijednost Addika
RAST
Interes NLB-a, Kostića i Macure podiže tržišnu vrijednost Addika
ZAGREB - Tko god postane vlasnik Addiko banke, morat će se suočiti s mogućnosti da će ga preuzimanje koštati i više nego je prvotno planirano.
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
ZAPLJENA
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
MOSKVA - U petak je Arbitražni sud Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti zaplijenio imovinu i račune podružnica UniCredit banke u Rusiji u vrijednosti od 462,6 milijuna eura.
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
ZAPLJENA
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
MOSKVA - Deutsche Bank će morati predati svu imovinu koju posjeduje u Rusiji, prema odluci suda u St. Petersburgu.
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE