GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marko Bolanča je novi član Uprave Addiko banke

Marko Bolanča je novi član Uprave Addiko banke
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2024 / 10:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Europska središnja banka (ECB) i Hrvatska narodna banka (HNB) potvrdile su imenovanje Marka Bolanče novim članom Uprave Addiko banke d.d.

Na razini Uprave, Bolanča preuzima odgovornost za informacijsku tehnologiju, financijski kontroling, računovodstvo i izvještavanje, upravljanje imovinom i nabavom te transakcijsko bankarstvo i operativno poslovanje Grupe. Dosadašnji član Uprave, Ivan Jandrić, povlači se s mjesta člana Uprave iz osobnih razloga.

„Već dva desetljeća imam čast i priliku promatrati kako se ova banka mijenja i prilagođava novim tržišnim situacijama, tehnologijama i generacijama klijenata, te uspijeva ostati drugačija u pristupu poslovanju. Posebno se veselim novoj ulozi jer znam s kolikom predanošću naši netipični timovi rade na unaprjeđenju bankarskih usluga. Živimo u dobu umjetne inteligencije što će se zasigurno odraziti kako na operativno poslovanje, tako i na iskustvo naših vjernih i budućih klijenata“, izjavio je Marko Bolanča, novi član Uprave Addiko banke.

Uz završeni Ekonomski fakultet u Zagrebu i položen ispit za investicijskog savjetnika, Marko Bolanča je svoje iskustvo i znanje usavršavao i na brojnim domaćim i stranim stručnim edukacijama. Na mjesto člana Uprave dolazi s pozicije izvršnog direktora Riznice i financijskog kontrolinga gdje je bio zadužen za upravljanje cjelokupnom likvidnošću banke, zaštitu od tržišnih rizika, upravljanje portfeljem vrijednosnih papira, te vođenje procesa planiranja i izvještavanja. Tijekom karijere iznova je potvrđivao svoje znanje i iskustvo, vodeći pritom raznolike timove i projekte.

„Ponosan sam na kvalitetu tima Addiko banke koja se još jednom pokazala putem internog promaknuća dugogodišnjeg kolege u Upravu. Pokazali smo da gradimo vrhunske stručnjake koji uspješno konkuriraju za neke od najviših upravljačkih pozicija na tržištu. Marko Bolanča bit će vrijedan član Uprave, što pokazuje i njegovo dosadašnje zalaganje i zaslužene pozicije u sustavu banke. Zajedničkim snagama nastavljamo s našim netipičnim i inventivnim rješenjima u bankarstvu“, istaknuo je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke.

U ime svih zaposlenika, Žižek se zahvalio i svom dosadašnjem kolegi Ivanu Jandriću na velikom doprinosu Addiko banci koji je ostvario tijekom osam godina u Upravi. Bit će pamćen po aktivnom sudjelovanju u poslovnoj i digitalnoj transformaciji Addiko banke u modernu, specijalističku banku za građane i male i srednje poduzetnike. U razdoblju koje su obilježila i kritična događanja kao što je pandemija ili izlazak Addika na burzu, Jandrić je bio dio upravljačkog tima koji je održao uspješne poslovne rezultate.

Uz Marka Bolanču, Upravu Addiko banke čine Mario Žižek, predsjednik Uprave, zadužen za poslovanje s klijentima, digitalnu transformaciju, upravljanje bilancom i riznicu, upravljanje ljudskim potencijalima i

korporativnim komunikacijama, korporativno upravljanje i unutarnju reviziju te Ana Dorić Škeva, članica Uprave zadužena za kontrolu rizika, upravljanje kreditnim rizikom te usklađenost i sprječavanje pranja novca.

Tagovi: Bolanča, Addiko, žižek, jandrić
PROČITAJ I OVO
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
UPOZORENJE
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
NEW YORK - Dani Jamieja Dimona kao izvršnog direktora JPMorgan Chasea su odbrojani - iako nije jasno koliko.
Interes NLB-a, Kostića i Macure podiže tržišnu vrijednost Addika
RAST
Interes NLB-a, Kostića i Macure podiže tržišnu vrijednost Addika
ZAGREB - Tko god postane vlasnik Addiko banke, morat će se suočiti s mogućnosti da će ga preuzimanje koštati i više nego je prvotno planirano.
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
ZAPLJENA
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
MOSKVA - U petak je Arbitražni sud Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti zaplijenio imovinu i račune podružnica UniCredit banke u Rusiji u vrijednosti od 462,6 milijuna eura.
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
ZAPLJENA
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
MOSKVA - Deutsche Bank će morati predati svu imovinu koju posjeduje u Rusiji, prema odluci suda u St. Petersburgu.
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE