GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Matak se povlači, Kraljević nova članica Uprave Erste banke

Matak se povlači, Kraljević nova članica Uprave Erste banke
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2024 / 12:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zdenko Matak, član uprave Erste banka nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor direktnih kanala i Sektor digitalnog bankarenja, odlučio je s istekom važećeg mandata 31. srpnja 2024. godine povući se sa svoje dosadašnje funkcije.

Karijeru je započeo u IT odjelu Bjelovarske banke 1989. godine, a u razdoblju od 1999. do 2014. godine, kada je postao član uprave Erste banke, obnašao je različite rukovodeće funkcije u segmentu poslovanja s građanstvom. Matak će nastaviti karijeru u Erste banci te u budućnosti obnašati funkciju savjetnika uprave za poslovanje s građanstvom.

U skladu s prethodno navedenim, Zdenka Mataka naslijedit će Katarina Kraljević, dosadašnja direktorica Sektora razvoja poslovanja s građanstvom, koja će na novu funkciju stupiti 1. kolovoza 2024. Odluka Nadzornog odbora Erste banke o imenovanju Katarine Kraljević donesena je pod uvjetom ishođenja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke, odnosno Europske središnje banke.

Katarina Kraljević magistrica je ekonomskih znanosti te ima dugogodišnje iskustvo rada u bankarskom sektoru. Karijeru je započela 2001. godine kao financijski savjetnik za građane u Bank Austria Creditanstalt d.d. Zagreb. U razdoblju od 2002. do 2005. bila je financijski zastupnik za mala i srednja poduzeća u Centar banci d.d., kada prelazi u Erste banku na poziciju menadžera za rizike za segment mikro poduzeća, obrtnika i građana. Od 2008. do 2015. godine na čelu je Direkcije za upravljanje kreditnim rizikom privatnih klijenata i mikro tvrtki, dok u razdoblju od 2015. do 2017. obavlja funkciju zamjenice direktora Sektora građanstva. Od siječnja 2018. do danas na čelu je Sektora za razvoj poslovanja s građanstvom.

'Zdenko Matak ostavio je veliki trag u izgradnji današnje pozicije Erste banke, dajući značajan impuls njezinom kontinuiranom rastu i razvoju kroz proteklih 35 godina, posebice u dijelu poslovanja s građanstvom. Neizmjerno smo mu zahvalni na cjelokupnom doprinosu i zajedničkom uspješnom radu tijekom svih ovih godina. Poštujući njegovu osobnu odluku, veselimo se što ćemo i u budućnosti moći oslanjati na njegovu podršku, kroz savjetničku funkciju koju će obavljati', istaknuo je ovom prigodom Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave banke.

'S druge strane, izuzetno smo zadovoljni i ponosni što će Zdenka naslijediti upravo Katarina Kraljević, koja ima veliko prethodno iskustvo rada na različitim funkcijama u našoj banci. Uvjeren sam da će svojim znanjem, stručnošću, energijom i jasnom vizijom nastaviti put daljnjeg uspješnog pozicioniranja banke u segmentu retail poslovanja, kao i razvoja naše digitalne strategije, jednog od najvažnijih stupova našeg poslovanja u izazovnim vremenima pred nama', zaključio je Schoefboeck.

Tagovi: Zdenko Matak, Katarina Kraljević, Erste
PROČITAJ I OVO
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE