GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova hrvatska banka uspješno pripojena HPB-u

Nova hrvatska banka uspješno pripojena HPB-u
PRIPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2023 / 12:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Nova hrvatska banka uspješno je pripojena Hrvatskoj poštanskoj banci, čime je klijentima omogućena još veća učinkovitost te još šira dostupnost i kvaliteta financijskih usluga u 69 centara i na 655 bankomata diljem Hrvatske.

Posljednjih godinu dana trajao je proces integracije, a u ponedjeljak, 3. srpnja 2023. godine Nova hrvatska banka je i pravno pripojena HPB-u, što označava početak novih zajedničkih uspjeha. Banka je za završetak procesa pripajanja dobila i odobrenje regulatora Hrvatske narodne banke.

„Pravno pripajanje Nove hrvatske banke HPB-u označava odličan početak naših novih zajedničkih uspjeha. Nastavljamo poslovati kao jedna, snažna banka s jedinstvenom ponudom proizvoda i pod jednim brandom te s optimizmom gledamo na naredno razdoblje. Nakon rekordnog rezultata u prošloj godini, vjerujemo kako će sinergijski učinci donijeti brojne benefite za naše klijente, dioničare i zaposlenike“ – izjavio je Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a.

Integrirana mreža centara za građanstvo i poslovne subjekte definirana je s ciljem maksimizacije poslovnog potencijala pa će tako 13 poslovnica NHB-a postati HPB Centri i proći vizualnu transformaciju.

Proizvodi i usluge Banke klijentima će biti dostupne na svim lokacijama na kojima su i do sada bile ili u neposrednoj blizini, njih ukupno 69, a na današnji dan, 3. srpnja 2023. sve lokacije iznimno započinju s radom u 12:00 sati. Detaljan popis centara te njihova radna vremena mogu se pronaći na mrežnoj stranici HPB-a link.

Bankomati će biti sukcesivno prilagođavani za korištenje svim klijentima integrirane Banke u razdoblju od 26. lipnja do 7. srpnja. Na kraju procesa prilagodbe, u mreži Hrvatske poštanske banke bit će dostupno ukupno 655 bankomata. Popis aktivnih bankomata dostupan je na mrežnoj stranici HPB-a link.

Sve funkcionalnosti bankomata koje su klijenti obje banke imali ostaju i nakon pripajanja. Iznimka je usluga isplate gotovine na rate za dosadašnje NHB klijente, koja će od 3. srpnja biti moguća samo na bankomatima na kojima su i od sada mogli koristiti tu uslugu, a koji će biti i posebno označeni da omogućavaju tu uslugu.

Sve kartice izdane klijentima NHB-a vrijede i dalje. Svi HPB klijenti moći će bez naknade obaviti isplatu gotovine debitnim karticama na NHB bankomatima, isto kao što ni klijenti NHB-a za isplatu gotovine na HPB bankomatima neće plaćati naknadu.

Za klijente NHB-a neće biti promjena pri korištenju direktnih kanala te će i dalje u istom opsegu moći koristiti dosadašnje aplikacije koje će preuzeti vizualni identitet HPB-a. U razdoblju od 20. lipnja do 31. srpnja kroz promotivnu kampanju na nacionalnoj razini klijente i javnost će biti informirani o prednostima i pozitivnim promjenama koje ih očekuju pripajanjem NHB-a HPB-u.

Klijenti NHB-a od sada će imati osiguranu bitno veću dostupnost bankarskim uslugama diljem RH, jer im je na raspolaganju najšira mrežu poslovnica i značajno veći broj bankomata, a svi klijenti će imati koristi od implementiranih unaprjeđenja dobivenim znanjima i iskustvima, ali i tehnologijama.

HPB nastavlja s razvojnim aktivnostima koje za cilj imaju daljnju izgradnju snažne i moderne banke koja prati trendove i nove tehnologije te svojim klijentima osigurava brzo, jednostavno i sigurno korisničko iskustvo kroz sve kanale kojima pristupaju Banci.

Tagovi: Nova hrvatska banka, Hrvatska poštanska banka, Marko Badurina, Tadija Vrdoljak
PROČITAJ I OVO
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
OCJENE
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
LJUBLJANA - Slovenija ne iskorištava razvojne potencijale i gubi konkurentnost. Između ostalog, trebala bi uspostaviti poticajnije okruženje za investicije, razvoj i inovacije te zapošljavanje kadrova kako bi kao otvoreno gospodarstvo bila konkurentnija, istaknuli su na ovogodišnjoj Bankarskoj konferenciji koja se održava danas u Brdu kod Kranja.
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
PONUDA
NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
LJUBLJANA - NLB je danas objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 eura po dionici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vrijediti do uključivo 16. kolovoza. NLB želi steći značajan većinski udio u banci sa sjedištem u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE