GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova Uprava HPB-a počela s radom

Nova Uprava HPB-a počela s radom
VODSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2023 / 16:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U srijedu, 13. rujna 2023. godine počela je s radom nova Uprava Hrvatske poštanske banke u sastavu Marko Badurina kao predsjednik Uprave te Anto Mihaljević, Ivan Soldo i Tadija Vrdoljak kao članovi Uprave koji će Banku voditi sljedeće četiri godine.

Savjet Hrvatske narodne banke 6. rujna 2023. dao je suglasnost Nadzornom odboru HPB-a da funkciju predsjednika Uprave i u narednom četverogodišnjem mandatu obavlja Marko Badurina te da funkciju članova Uprave obavljaju Anto Mihaljević, Ivan Soldo i Tadija Vrdoljak, dok će se novoj Upravi po dobivanju suglasnosti kao član naknadno pridružiti i Josip Majher.

Marko Badurina je i u protekle četiri godine kao predsjednik vodio Upravu HPB-a, a u razdoblju njegova prvog mandata Banka postiže rekordne financijske rezultate, poslovne uspjehe i priznanja za korporativno upravljanje, premašuje sve ciljeve u periodu velikih izazova poput pandemije COVID-19 i potresa te uspješno provodi projekt preuzimanja i pripajanja Nove hrvatske banke. U novom mandatu nastavlja biti nadležan za poslovanje s velikim poduzećima i javnim sektorom, poslovanje na financijskim tržištima, unutarnju reviziju, praćenje usklađenosti, poslove ureda uprave, kao i funkcije za održivost poslovanja, strateški razvoj i digitalizaciju poslovanja, upravljanje ljudskim potencijalima i pravne poslove. Također, zadužen je i nadležan za zastupanje Banke u odnosima s dioničarima, Nadzornim odborom, organima vlasti i javnošću, strateško upravljanje Bankom i vođenje sjednica Uprave Banke.

Anto Mihaljević nastavlja mandat na poziciji člana Uprave HPB-a s fokusom na poslovanje sa stanovništvom, malim i srednjim poduzećima, podršku te direktne kanale prodaje, gdje je Banka ostvarila značajan rast broja kartičnih proizvoda i tržišnog udjela, posebno u dijelu APN kredita. U novom mandatu bit će nadležan za poslovanje sa stanovništvom, malim i srednjim poduzećima, direktne kanale, upravljanje kvalitetom usluge, razvoj uslužnog modela i prodajnog osoblja i marketing, dok će do licenciranja člana Uprave Josipa Majhera voditi i podršku poslovanju, informatiku, upravljanje organizacijom i projektima te razvoj proizvoda i procesa isporuke.

Ivan Soldo nastavlja mandat člana Uprave HPB-a s fokusom na financije i upravljanje rizicima u Banci, gdje je u protekle četiri godine ostvaren značajan napredak, rezultirajući najboljim pokazateljima kvalitete

aktive Banke od njenog osnutka, što je validirano i kroz sveobuhvatnu procjenu ECB-a 2020. godine. U novom mandatu bit će nadležan za upravljanje kreditnim rizikom fizičkih osoba i poslovnih subjekata, strateške rizike i kontrolu rizika, kao i upravljanje naplatom.

Tadija Vrdoljak je kao član Uprave Slavonske banke i Hypo Alpe-Adria-Bank obnašao visoke management funkcije u kreditnim institucijama, a zatim na rukovoditeljskim pozicijama u djelatnosti maloprodaje i agro poslovanja. Od 2018. ponovo je u bankarskom sektoru kao član Uprave Croatia banke, a od travnja 2022. predsjednik Uprave Nove hrvatske banke, koju je vodio do njezina uspješnog pripajanja HPB-u u srpnju 2023.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, HPB, Tadija Vrdoljak, Marko Badurina, Ivan Soldo
PROČITAJ I OVO
Banke počele nuditi značajno veće kamate na štednju
KAMATE
Banke počele nuditi značajno veće kamate na štednju
ZAGREB - Nakon prošlotjednog sastanka premijera s predstavnicima banaka, kamate na štednju građana, čini se ipak počinju značajnije rasti. Donosimo pregled trenutačnog stanja u 6 najvećih hrvatskih banaka.
Izvršni direktor Deutsche Banka upozorio da bi Njemačka mogla postati bolesnik Europe
UPOZORENJE
Izvršni direktor Deutsche Banka upozorio da bi Njemačka mogla postati bolesnik Europe
BERLIN - Izvršni direktor Deutsche Banka Christian Sewing je upozorio da će Njemačka postati "bolesnik Evrope" ako se odmah ne pozabavi strukturalnim pitanjima.
Primorac otkrio koliko će rasti kamatne stope na depozite
OTKRIĆA
Primorac otkrio koliko će rasti kamatne stope na depozite

ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac u N1 Studiju uživo komentirao je novi Vladin paket mjera pomoći. Posjetimo, Vladinom odlukom snižene su cijene 30 artikala, a svi ti proizvodi dobit će i posebnu oznaku kako bi bili što vidljiviji potrošačima. Ministar ističe da je ta mjera urodila plodom.

HPB prvi podigao kamatne stope na štednju građana
KAMATE
HPB prvi podigao kamatne stope na štednju građana
ZAGREB – Hrvatska poštanska banka, najveća banka u domaćem vlasništvu, prva na tržištu objavljuje značajno podizanje kamatne stope na štednju.
Primorac o rastu kamata na štednju: Banke su nam obećale
OBEĆANJA
Primorac o rastu kamata na štednju: Banke su nam obećale
ZAGREB - Od danas su u trgovinama ograničene cijene 30 prehrambenih i higijenskih proizvoda. Time je na snagu stupila jedna od mjera iz Vladina jesenskog paketa pomoći u inflaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE