GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova Uprava HPB-a počela s radom

Nova Uprava HPB-a počela s radom
VODSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2023 / 16:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U srijedu, 13. rujna 2023. godine počela je s radom nova Uprava Hrvatske poštanske banke u sastavu Marko Badurina kao predsjednik Uprave te Anto Mihaljević, Ivan Soldo i Tadija Vrdoljak kao članovi Uprave koji će Banku voditi sljedeće četiri godine.

Savjet Hrvatske narodne banke 6. rujna 2023. dao je suglasnost Nadzornom odboru HPB-a da funkciju predsjednika Uprave i u narednom četverogodišnjem mandatu obavlja Marko Badurina te da funkciju članova Uprave obavljaju Anto Mihaljević, Ivan Soldo i Tadija Vrdoljak, dok će se novoj Upravi po dobivanju suglasnosti kao član naknadno pridružiti i Josip Majher.

Marko Badurina je i u protekle četiri godine kao predsjednik vodio Upravu HPB-a, a u razdoblju njegova prvog mandata Banka postiže rekordne financijske rezultate, poslovne uspjehe i priznanja za korporativno upravljanje, premašuje sve ciljeve u periodu velikih izazova poput pandemije COVID-19 i potresa te uspješno provodi projekt preuzimanja i pripajanja Nove hrvatske banke. U novom mandatu nastavlja biti nadležan za poslovanje s velikim poduzećima i javnim sektorom, poslovanje na financijskim tržištima, unutarnju reviziju, praćenje usklađenosti, poslove ureda uprave, kao i funkcije za održivost poslovanja, strateški razvoj i digitalizaciju poslovanja, upravljanje ljudskim potencijalima i pravne poslove. Također, zadužen je i nadležan za zastupanje Banke u odnosima s dioničarima, Nadzornim odborom, organima vlasti i javnošću, strateško upravljanje Bankom i vođenje sjednica Uprave Banke.

Anto Mihaljević nastavlja mandat na poziciji člana Uprave HPB-a s fokusom na poslovanje sa stanovništvom, malim i srednjim poduzećima, podršku te direktne kanale prodaje, gdje je Banka ostvarila značajan rast broja kartičnih proizvoda i tržišnog udjela, posebno u dijelu APN kredita. U novom mandatu bit će nadležan za poslovanje sa stanovništvom, malim i srednjim poduzećima, direktne kanale, upravljanje kvalitetom usluge, razvoj uslužnog modela i prodajnog osoblja i marketing, dok će do licenciranja člana Uprave Josipa Majhera voditi i podršku poslovanju, informatiku, upravljanje organizacijom i projektima te razvoj proizvoda i procesa isporuke.

Ivan Soldo nastavlja mandat člana Uprave HPB-a s fokusom na financije i upravljanje rizicima u Banci, gdje je u protekle četiri godine ostvaren značajan napredak, rezultirajući najboljim pokazateljima kvalitete

aktive Banke od njenog osnutka, što je validirano i kroz sveobuhvatnu procjenu ECB-a 2020. godine. U novom mandatu bit će nadležan za upravljanje kreditnim rizikom fizičkih osoba i poslovnih subjekata, strateške rizike i kontrolu rizika, kao i upravljanje naplatom.

Tadija Vrdoljak je kao član Uprave Slavonske banke i Hypo Alpe-Adria-Bank obnašao visoke management funkcije u kreditnim institucijama, a zatim na rukovoditeljskim pozicijama u djelatnosti maloprodaje i agro poslovanja. Od 2018. ponovo je u bankarskom sektoru kao član Uprave Croatia banke, a od travnja 2022. predsjednik Uprave Nove hrvatske banke, koju je vodio do njezina uspješnog pripajanja HPB-u u srpnju 2023.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, HPB, Tadija Vrdoljak, Marko Badurina, Ivan Soldo
PROČITAJ I OVO
Odobren Strateški plan Grupe EIB
ZELENO SVJETLO
Odobren Strateški plan Grupe EIB
BRUXELLES - Ministri Europske unije (EU) u petak su tijekom sastanka Upravnog odbora Europske investicijske banke (EIB) službeno podržali Strateški plan Grupacije EIB-a kojim je utvrđeno osam prioriteta.
Američki fond smanjio udjel u Addiku
PROMJENE
Američki fond smanjio udjel u Addiku
BEČ - Američki upravitelj imovinom Wellington Management Group neznatno je smanjio svoje postotno učešće u Addiko AG i sada drži 7,28 posto glasačke moći, u odnosu na dosadašnjih 8,85 posto, prenosi Indikator.ba.
PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine
OBVEZNICE
PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent izdanja i investitor u izdanju korporativnih obveznica društva Yellow Submarine d.o.o.
Regulator: Spajanje UBS-a i Credit Suisse neće eliminirati konkurenciju
OCJENE
Regulator: Spajanje UBS-a i Credit Suisse neće eliminirati konkurenciju
BERN - Prošlogodišnjim preuzimanjem domaćeg konkurenta Credit Suisse, švicarska banka UBS ojačat će svoju poziciju najvećeg zajmodavca u Švicarskoj, ali spajanje neće eliminirati konkurenciju, istaknuo je danas švicarski financijski regulator Finma.
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
KREDITI
Hrvati se pomamili za gotovinskim kreditima
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija plasiranih institucionalnim sektorima iznosili su na kraju travnja 2024., na osnovi stanja, 43,9 mlrd. eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE