GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PacWest Bancorp razmatra strateške opcije, dionice tonu

PacWest Bancorp razmatra strateške opcije, dionice tonu
REGIONALNE BANKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2023 / 07:31
Autor: SEEbiz
NEW YORK - PacWest Bancorp istražuje strateške opcije, uključujući potencijalnu prodaju ili povećanje kapitala, nakon što povećanje likvidnosti koje je najavio u ožujku nije uspjelo pobuditi povjerenje u njegovu slabu cijenu dionice, rekla je osoba upoznata s tim pitanjem.

PacWest se nada da će izbjeći sudbinu drugih regionalnih zajmodavaca koje su preuzeli američki regulatori u posljednja dva mjeseca proaktivnim pronalaženjem rješenja koje će ojačati njegove financije, rekao je izvor, tražeći da ostane anoniman jer je stvar povjerljiva.

Glasnogovornik PacWest-a nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

PacWest ima podružnice u Kaliforniji, kao iu Durhamu, Sjeverna Karolina i Denveru, Colorado. Rečeno je 22. ožujka da je od investicijske tvrtke Atlas SP Partners osiguralo 1,4 milijarde američkih dolara financiranja osiguranog imovinom.

Zajmodavac sa sjedištem u Los Angelesu rekao je u prošlotjednoj zaradi za prvo tromjesečje da su se njegovi depoziti stabilizirali nakon što su neki klijenti povukli svoj novac, ali su ulagači nastavili prodavati dionice banke zbog zabrinutosti za njezinu budućnost.

Dionice PacWest pale su 58% nakon vijesti u srijedu na 2,88 USD po dionici. Dionica je izgubila gotovo 90 posto svoje vrijednosti od početka regionalne bankarske krize 8. ožujka.

Kriza je dovela do toga da je Federalna korporacija za osiguranje depozita preuzela regionalne zajmodavce Silicon Valley Bank, Signature Bank i First Republic Bank te ih u cijelosti ili dijelove prodala drugim bankama.

Dionice drugih regionalnih banaka također su pale nakon što je First Republic Bank prošlog vikenda propala i prodana JPMorgan Chase & Co.

Reuters je izvijestio da su velike banke i privatne investicijske tvrtke odbijale ponuditi kapitalne infuzije regionalnim zajmodavcima bez podrške vlade zbog zabrinutosti oko gubitaka knjiženja na njihovoj imovini s niskim prinosom, poput zajmova i investicijskih portfelja.

Tagovi: PacWest Bancorp, First Republic, regionalne banke, bankarska kriza
PROČITAJ I OVO
Erste banka podigla neto dobit 9,4 posto
RAST
Erste banka podigla neto dobit 9,4 posto
ZAGREB - Erste banka u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je 9,4 posto višu neto dobit nego godinu ranije, koja je tako dosegnula 58 milijuna eura, a rezultat je poboljšanog operativnog rezultata, izvijestili su u utorak iz te banke.
NLB predlaže 5,5 eura dividende
DIVIDENDA
NLB predlaže 5,5 eura dividende
LJUBLJANA - Nadzorni i upravni odbor NLB-a predložio je raspodjelu dobiti Glavnoj skupštini dioničara koja će se održati 17. lipnja 2024. godine.
HSBC nadmašio očekivanja u prvom tromjesečju; izvršni direktor Noel Quinn odlazi u mirovinu
DOBRE BROJKE
HSBC nadmašio očekivanja u prvom tromjesečju; izvršni direktor Noel Quinn odlazi u mirovinu
LONDON - HSBC je u utorak nadmašio tržišna očekivanja u izvješću o zaradi za prvo tromjesečje i najavio iznenadni odlazak glavnog izvršnog direktora grupe Noela Quinna.
Zapadne banke lani su Rusiji platile više od 800 milijuna eura poreza, najviše Raiffeisen
ENORMNO
Zapadne banke lani su Rusiji platile više od 800 milijuna eura poreza, najviše Raiffeisen
MOSKVA - Najveće zapadne banke koje i dalje, unatoč svim ograničenjima, posluju u Rusiji prošle su godine Kremlju platile više od 800 milijuna eura poreza što je četiri puta više u odnosu na godine prije invazije na Ukrajinu.
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
POSLJEDICE
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
FRANKFURT - Njemački zajmodavac Deutsche Bank očekuje da će tekući sudski spor u vezi s njegovom akvizicijom maloprodajne poštanske banke Postbank utjecati na profitabilnost u drugom tromjesečju i cijeloj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE