GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pala dobit Morgan Stanleya, evo zašto

Pala dobit Morgan Stanleya, evo zašto
LOŠE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2023 / 22:12
Autor: SEEbiz
MEW YORK - Dobit Morgan Stanleya u trećem tromjesečju pala je za 9% u odnosu na prethodnu godinu jer su prihodi od investicijskog bankarstva i trgovanja pali, što je još jedan znak da se Wall Street još uvijek bori s oporavkom od dugotrajnog pada.

lagači su signalizirali svoje razočaranje, pa su dionice tvrtke pale za otprilike 8% u srijedu ujutro. To stavlja dionice u korak s najvećim jednodnevnim padom u više od tri godine.

Uspješnost Morgan Stanleya smjestila ju je pri dnu ljestvice velikih banaka. Njegov pad dobiti bio je manji od pada od 33% kod konkurentskog Goldman Sachsa (GS), ali je zaostajao za skokovima dobiti koje su prijavili JPMorgan (JPM), Bank of America (BAC), Wells Fargo (WFC) i Citigroup (C).

Njezini prihodi od investicijskog bankarstva pali su 27% u odnosu na prethodnu godinu, stavljajući je na zadnje mjesto među velikim bankama sa značajnim poslovanjem na Wall Streetu.

Naknade za investicijsko bankarstvo u Goldman Sachsu, Bank of America i Citigroupu porasle su u odnosu na prošlu godinu. U JPMorganu su te naknade pale za puno manji stupanj - 2,6% - za isto razdoblje.

Prihod Morgan Stanleya od trgovanja dionicama i obveznicama također je smanjen, za 4%. Njegove jedinice za upravljanje bogatstvom i investicijama ostvarile su veću dobit u odnosu na prošlu godinu, ali nisu ispunile očekivanja analitičara.

Tagovi: mORGAN sTENLEY, wALL sTREET
PROČITAJ I OVO
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
SNAŽAN RAST
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
LJUBLJANA - Dionice NLB-a ove su godine zabilježile rast od gotovo 30 posto, a u prošloj čak gotovo 45 posto, ako ne računamo isplate dividendi.
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
DEPOZITI
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
PODGORICA - Najveći depozit u crnogorskim bankama iznosi skoro 60 miliona eura, a taj novac nalazi se na računu pravnog lica - nerezidenta, rečeno je Televiziji Crne Gore iz Centralne banke.
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
SJAJNE BROJKE
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o znatnom većem prihodu i dobiti u prvom tromjesečju, uz skok kamata u okruženju podignutih troškova zaduživanja u eurozoni.
Dobit Societe Generalea nadmašila procjene
BOLJE OD OČEKIVANJA
Dobit Societe Generalea nadmašila procjene
PARIZ - Trgovci dionicama Societe Generale SA nadmašili su svoje kolege u trgovanju obveznicama već četvrto tromjesečje zaredom, a prihodi od jedinice pomogli su francuskoj banci da nadmaši procjene dobiti u prvom kvartalu.
Oročeni depoziti kućanstava u godinu dana skočili čak 20,4 posto
SKOK
Oročeni depoziti kućanstava u godinu dana skočili čak 20,4 posto
ZAGREB - Na kraju ožujka depoziti kućanstava iznosili su 37 milijardi eura, uz skok na godišnjoj razini za 2,9 posto, od čega na prekonoćne depozite otpadaju 26,3 milijarde, a na oročene depozite kućanstava 10,7 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE