GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Privredna banka Zagreb dobitnica je međunarodnog certifikata Top Employer Hrvatska za 2024.

Privredna banka Zagreb dobitnica je međunarodnog certifikata Top Employer Hrvatska za 2024.
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2024 / 15:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, prepoznata je kao najbolji poslodavac od strane Top Employers Institute.

Prema kriterijima programa Top Employers Institute, međunarodnog ispitivanja uspješnosti tvrtki u području ljudskih resursa, koji se uspješno provodi preko 30 godina, već drugu godinu zaredom PBZ je dobitnik ovog prestižnog certifikata kojim je potvrđena kvaliteta u području upravljanja ljudskim resursima.

Top Employers Institute je globalno tijelo za priznavanje izvrsnosti u području ljudskih resursa. Riječ je o instituciji čiji HR stručnjaci revidiraju, ocjenjuju te u konačnici certificiraju tvrtke na temelju rezultata provedene ankete o najboljim praksama ljudskih resursa. Ova anketa obuhvaća šest općih područja: rukovođenje, organizacija i promjene, privlačenje, razvoj, angažiranost te integracija temeljnih vrijednosti. Unutar navedenih područja ocjenjivano je 20 pojedinačnih područja ljudskih resursa uključujući strategiju, radno okruženje, privlačenje talenata, uvođenje u posao, radnu uspješnost, razvoj karijera, učenje, dobrobit zaposlenika, ispitivanje mišljenja zaposlenika, vrijednosti, etika i integritet, raznolikost, jednakost i uključivost, održivost. Bilo je potrebno odgovoriti na 255 pitanja te se provodio i intervju sa stručnjacima iz područja ljudskih resursa. Vrlo visoke rezultate Banka je ostvarila u području održivosti i raznolikosti, kao i u području etike i integriteta, programa dobrobiti za zaposlenike, ulaganja u edukaciju i usavršavanje zaposlenika te dobro uspostavljenog radnog okruženja.

„U sklopu programa 2024. certificirano je preko 2300 tvrtki u 121 zemlji. Certificirani Top Employer poslodavci pozitivno utječu na živote više od 12 milijuna zaposlenika u svijetu“, istaknuli su u Top Employers Institute.

Povodom objave dobitnika ovog uglednog međunarodnog Top Employer certifikata, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a je izjavio: „Ponosni smo na ovo priznanje kao jedina financijska institucija u Hrvatskoj koja je u skupini od četiri poslodavca koja su proglašeni Top Employerima u Hrvatskoj 2024. godine. Top Employer certifikat je još jedna potvrda kvalitetnog i kontinuiranog ulaganja u naše zaposlenike te brige o njihovom zadovoljstvu. Ovo priznanje nam daje dodatni poticaj da i nadalje nastavimo s izvrsnim rezultatima u području upravljanja ljudskim resursima. Čestitam svim Top Employerima u cijelome svijetu kojima je prioritet dobrobit ljudi i iznimno nam je drago što smo po ostvarenim rezultatima na visokoj razini u usporedbi s 2300 poslodavaca diljem svijeta. Također, zadovoljstvo nam je što zajednici Top Employera pripada i naša matična banka Intesa Sanpaolo kao i VUB banka u Slovačkoj.“

Tagovi: pbz, lucić, bankarstvo, intesa
PROČITAJ I OVO
Banke u Hrvatskoj lani povećale dobit čak 91,2%
SNAŽAN RAST
Banke u Hrvatskoj lani povećale dobit čak 91,2%
ZAGREB - Banke u Hrvatskoj u prošloj su godini poslovale s dobiti od 1,36 milijardi eura, što je za 647,2 milijuna eura ili 91,2 posto više nego godinu ranije, pokazuju privremeni nerevidirani podaci o poslovanju kreditnih institucija koje je u četvrtak objavila Hrvatska narodna banka (HNB).
Erste: Vrlo dobri rezultati u prošloj godini
DOBRE BROJKE
Erste: Vrlo dobri rezultati u prošloj godini
BEČ - Potaknut dobrim operativnim rezultatima i povoljnim kamatnim okruženjem, Erste Group Bank AG ostvario je operativni rezultat od 5,5 milijardi eura u 2023. godini, što predstavlja rast od 38% u usporedbi s prethodnom godinom.
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
REKORDI
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) u 2023. godini ostvarila je neto dobit od 84.2 milijuna eura, što je za oko 42.4 milijuna eura manje no 2022. godine, kada je ostvarena jednokratna dobit od povoljne kupnje Nove hrvatske banke (NHB).
Zagrebačka banka najavljuje isplatu dividende
DIVIDENDA
Zagrebačka banka najavljuje isplatu dividende
ZAGREB - Zagrebačka banka objavljuje da Uprava i Nadzorni odbor Banke predlažu Glavnoj skupštini, za koju se planira da će biti održana 10. travnja 2024. donošenje odluke o isplati dividende imateljima redovnih dionica oznake ZABA-R-A u iznosu od 1,40 eura po dionici, koja bi se isplatila iz neto dobiti ostvarene u 2023. godini.
Kreditiranje kućanstava u eurozoni gotovo stagniralo na početku godine
STAGNACIJA
Kreditiranje kućanstava u eurozoni gotovo stagniralo na početku godine
FRANKFURT - Bankovni krediti kućanstvima u eurozoni gotovo su stagnirali u siječnju, uz najnižu stopu rasta u gotovo devet godina, pokazuju podaci Europske središnje banke (ECB).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE