GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen će nuditi kripto usluge klijentima

Raiffeisen će nuditi kripto usluge klijentima
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2023 / 09:13
Autor: SEEbiz
BEČ - Ulazi li kripto na velika vrata u Europu? Kripto mjenjačnica Bitpanda i odjel Raiffeisen banke sa sjedištem u Beču priopćili su da rade zajedno kako bi ponudili kriptovalute klijentima zajmodavca, navodi se u priopćenju objavljenom u srijedu.

Dvije tvrtke potpisale su pismo namjere za saradnju te će do kraja godine završiti evaluaciju ponude, stoji u priopćenju banke.

- Istraživanje partnerstva s Bitpandom ima za cilj dodati inovativan, siguran aspekt našem asortimanu proizvoda i omogućiti svim klijentima da lako akumuliraju bogatstvo, rekao je Michael Hollerer, izvršni direktor Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien, koja grupira poslovanje banke u Austriji, glavni grad i okolicu.

U veljači je istraživanje koje je objavila Europska centralna banka sugeriralo da su kriptoaktivnosti banaka "beznačajne" i da se temeljna tehnologija distribuirane knjige "jedva koristi".

Međutim, prijedlog Europske komisije o kripto zakonima, poznat kao MICA, koji bi uveo jedinstvene regulatorne standarde za kripto industriju u zemljama EU-a, odobren je prošle sedmice velikom većinom Europskog parlamenta. Predloženi zakon uveo bi široke zaštitne mjere i propise u nastojanju da se zaštite kupci i ulagači.

Prema novom zakonu, kripto mjenjačnice će morati držati sredstva klijenata i odgovarajuće međuspremnike kapitala te neće moći ulagati ili se kockati sa sredstvima klijenata. Izdavatelji stablecoina morat će dokazati regulatoru da je njihov stablecoin osiguran gotovinom u omjeru 1:1.

Propisi će također uvesti sveobuhvatne propise o sprječavanju pranja novca (AML) i tzv. Know Your Customer (KYC) propise te će staviti poseban naglasak na prijenose ukupne vrijednosti od 1000 € i više s adresa na vlastitu adresu. Za provedbu propisa trebat će najmanje dvije godine.

Europska komisija postavlja temelje za novo zakonodavstvo koje će pokrenuti digitalni euro. Zeleno svjetlo dalo je Europsko vijeće ranije ovog mjeseca. Sljedećeg je dana Europska komisija najavila svoj proces konsultacija s relevantnim dionicima koji će završiti 16. lipnja.

Tagovi: Raiffeisen, kriptovalute, Bitpanda
PROČITAJ I OVO
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
PONUDA
NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
LJUBLJANA - NLB je danas objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 eura po dionici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vrijediti do uključivo 16. kolovoza. NLB želi steći značajan većinski udio u banci sa sjedištem u Beču.
SID banka izdaje 125 milijuna eura obveznica
OBVEZNICE
SID banka izdaje 125 milijuna eura obveznica
LJUBLJANA - SID banka, razvojna i izvozna banka u državnom vlasništvu, odlučila je zbog interesa dobro obaviještenih investitora izdati sedmogodišnje obveznice zatvorenog privatnog izdanja ukupnog nominalnog iznosa od 125 milijuna eura, objavljeno je putem internetskih stranica Ljubljanske burze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE