GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati HSBC-a ispod očekivanja, dionice tonu

Rezultati HSBC-a ispod očekivanja, dionice tonu
RAZOČARALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2024 / 07:35
Autor: SEEbiz
HONG KONG - Dobit HSBC-a prije oporezivanja za cijelu 2023. iznevjerila je procjene analitičara, pogođena troškovima umanjenja vrijednosti povezanim s udjelom zajmodavca sa sjedištem u Londonu u kineskoj banci - srušivši njegove dionice za čak 3%.

Najveća europska banka po imovini zabilježila je porast dobiti prije oporezivanja za oko 78% na 30,3 milijarde dolara u 2023. u odnosu na godinu dana prije, prema njezinom priopćenju objavljenom u srijedu tijekom središnje stanke trgovanja u Hong Kongu. To je promašilo srednje procjene analitičara koje je pratio LSEG od 34,06 milijardi dolara.

Izvršni direktor Noel Quinn također je najavio dodatni otkup dionica do 2 milijarde dolara i najveću godišnju dividendu po dionici od 2008. S tri otkupa dionica u 2023. u ukupnom iznosu od 7 milijardi dolara, Quinn je rekao da je banka prošle godine dioničarima vratila 19 milijardi dolara.

Banka je pretrpjela "usklađivanje vrijednosti" od 3 milijarde dolara svog udjela u Bank of Communications, rekao je Quinn.

Dionice HSBC-ja u Hong Kongu poništile su dobitak od oko 1% nakon nastavka trgovanja, paleći čak 3,2% u ranom poslijepodnevnom trgovanju. Referentni Hang Seng indeks porastao je za gotovo 3%.

Ovo su drugi istaknuti podaci iz financijskih rezultata banke za 2023. godinu:

Prihod za 2023. porastao je za 30% na 66,1 milijardu USD, u usporedbi sa srednjom prognozom LSEG-a od oko 66 milijardi USD.
Neto kamatna marža, mjera profitabilnosti kreditiranja, iznosila je 1,66% — u usporedbi s 1,48% u 2022.
Omjer običnog temeljnog kapitala (tier 1) — kojim se mjeri kapital banke u odnosu na njezinu imovinu — iznosio je 14,8%, u usporedbi s 14,2% u 2022.
Osnovna zarada po dionici bila je 1,15 USD, u usporedbi s srednjom prognozom LSEG-a od 1,28 USD u 2023. i 75 centi za 2022.

Tagovi: HSBC, quinn, Bank of Communications
PROČITAJ I OVO
Banco Sabadell odbacio ponudu BBVA
EPILOG
Banco Sabadell odbacio ponudu BBVA
MADRID - Upravni odbor Banco Sabadell zauzeo je čvrst stav protiv predloženog spajanja s BBVA, navodeći podcijenjenost i volatilnost tržišta.
Raiffeisen Bank International: Prihodi u prvom kvartalu potonuli zbog slabih rezultata u Rusiji
POTONUĆE
Raiffeisen Bank International: Prihodi u prvom kvartalu potonuli zbog slabih rezultata u Rusiji
BEČ - Austrijska bankarska grupa Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno nižim prihodom, uz oštar pad u segmentu naknada i provizija pod utjecajem slabih rezultata u Rusiji.
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
SNAŽAN RAST
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
LJUBLJANA - Dionice NLB-a ove su godine zabilježile rast od gotovo 30 posto, a u prošloj čak gotovo 45 posto, ako ne računamo isplate dividendi.
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
DEPOZITI
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
PODGORICA - Najveći depozit u crnogorskim bankama iznosi skoro 60 miliona eura, a taj novac nalazi se na računu pravnog lica - nerezidenta, rečeno je Televiziji Crne Gore iz Centralne banke.
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
SJAJNE BROJKE
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o znatnom većem prihodu i dobiti u prvom tromjesečju, uz skok kamata u okruženju podignutih troškova zaduživanja u eurozoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE