GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Savjet HNB-a: Suglasnost za članove uprave Zagrebačke banke

Savjet HNB-a: Suglasnost za članove uprave Zagrebačke banke
SUGLASNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 16:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) u srijedu je raspravljao o polugodišnjoj informaciji o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike u drugom polugodištu 2020. a među odlukama iz svoje nadležnosti uz ostalo je dao i suglasnost za imenovanje tri člana Uprave Zagrebačke banke.

"Savjet HNB-a na današnjoj je sjednici raspravljao o polugodišnjoj informaciji o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike u drugom polugodištu 2020., te je donio i nekoliko drugih odluka iz svoje nadležnosti", navodi se u priopćenju središnje banke.

Savjet HNB-a tako je Nadzornom odboru Zagrebačke banke da suglasnost za imenovanje Gianluce Totara i Pavela Vintera za članove uprave te Tatjane Antolić Jasnić za članicu uprave Zagrebačke banke.

Uz to, Savjet je donio i odluku o puštanju u optjecaj prigodnog optjecajnog kovanog novca od 25 kuna "75. obljetnica osnivanja Hrvatske zajednice tehničke kulture, 1946. - 2021.", zaključuje se u priopćenju.

Inače, Nadzorni je odbor Zagrebačke banke još krajem studenoga prošle godine donio odluku o imenovanju troje članova uprave te banke, na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata uprave odnosno 7. veljače 2023. godine, uz napomenu da ta imenovanja podliježu suglasnosti HNB-a.

Kako je tada objavljeno iz Zagrebačke banke, Tatjana Antolić Jasnić imenovana je članicom uprave koja će biti zadužena i nadležna za upravljanje i kontrolu rizika, a na toj će poziciji zamijeniti Marca Lotterija, koji karijeru nastavlja na poziciji unutar Grupe UniCredit. Gianluca Totaro s pozicije direktora upravljanja ljudskim resursom prelazi na funkciju člana uprave za upravljanje ljudskim resursom, a Pavel Vinter, do tada direktor podrške bankarskom poslovanju, imenovan je članom uprave koji će biti zadužen za podršku bankarskom poslovanju.

Tagovi: Savjet HNB-a, Zagrebačka banka, Gianluca Totar, Pavel Vinter, Tatjana Antolić Jasnić
PROČITAJ I OVO
Raiffeisen banka kupila Credit Agricole u Srbiji
AKVIZICIJE
Raiffeisen banka kupila Credit Agricole u Srbiji
BEOGRAD - Raiffeisen banka u Srbiji kupila je Credit Agricole banku, uključujući i leasing kompaniju u njenom vlasništvu - CA Leasing Srbija.
Krediti poduzećima i dalje padaju, upitna sposobnost za nova zaduživanja
KREDITIRANJE
Krediti poduzećima i dalje padaju, upitna sposobnost za nova zaduživanja
ANALIZA - Četvrti mjesec za redom ukupni krediti nefinancijskim društvima bilježe negativnu mjesečnu stopu rasta koja za lipanj iznosi -0,5%.
Commerzbank u gubitku zbog restrukturiranja
GUBITAK
Commerzbank u gubitku zbog restrukturiranja
FRANKFURT - Commerzbank je u srijedu izvijestio o neto gubitku u drugom tromjesečju zbog troškova restrukturiranja i iznimnog otpisa projekta outsourcinga.
NBS: Dinarska štednja u julu premašila 100 mlrd dinara
ŠTEDNJA
NBS: Dinarska štednja u julu premašila 100 mlrd dinara
BEOGRAD – Dinarska štednja je u julu premašila iznos od 100 milijardi dinara, saopštila je danas Narodna banka Srbije.
HNB nabavlja oklopljeno vozilo za 12 milijuna kuna
ZANIMLJIVO
HNB nabavlja oklopljeno vozilo za 12 milijuna kuna
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) nabavlja oklopljeno trezorsko vozilo vrijedno 12 milijuna kuna koje će se koristiti i za prijevoz novca tijekom zamjene kune eurom, kada će se istodobno povlačiti kune iz optjecaja i opskrbljivati tržište eurima, piše u srijedu Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE