GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani

Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 10:09
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.

Naziv buduće pripojene banke bit će OTP banka. Sjedište će prvotno biti na lokaciji sadašnje središnje poslovne zgrade Nove KBM na Slovenskoj cesti u Ljubljani, a potom, prema planu, u centru Emonika.

Kako je priopćeno iz Nove KBM, nije planirano preseljenje zaposlenika Nove KBM i SKB-a. I nakon spajanja uglavnom će raditi na sadašnjim lokacijama odn u poslovnim zgradama, uključujući centralne u Ljubljani, Novoj Gorici i Mariboru. Udružena banka će nastaviti zapošljavati nove zaposlenike diljem zemlje, ovisno o potrebama. O planiranom potezu upoznati su predstavnici sindikata u obje banke te predstavnici lokalnih zajednica.

"Članice OTP grupe, uz potporu vlasnika, predano rade kako bi planirano spajanje proteklo bez problema", napisali su i dodali da klijenti obje mogu besplatno podizati gotovinu debitnom karticom od oko 450 bankomata zajedničke mreže Nove KBM i SKB banke, a od siječnja i na 4700 bankomata OTP grupe u 10 zemalja srednje i istočne Europe. Nakon spajanja dobit će prednosti najveće fizičke mreže bankovnih punktova u Sloveniji, uključujući poslovanje u redovnim poštanskim uredima i putem digitalnih rješenja.

Prema njihovim riječima, cilj spajanja je izgradnja najbolje i vodeće banke u Sloveniji.

"Iskoristivši položaj vodeće banke u Sloveniji i lokaciju budućeg sjedišta u središtu države, buduća OTP banka nastojat će ojačati svoj tržišni udio u cijeloj Sloveniji", napisali su, podsjećajući na OTP-ovo ulaganje u Emoniku. projekt nekretnina.

"Kada to bude završeno, bit će donesena odluka o sjedištu buduće pripojene banke na lokaciji nove poslovne zgrade koja će biti dio ovog poslovno-stambenog projekta", dodali su.

John Denhof, predsjednik uprave Nove KBM, ocijenio je da će planirano spajanje donijeti mnoge prednosti za sve dionike, a posebno za klijente i zaposlenike.

"Buduća veća i jača banka, uz stručnu podršku strateškog vlasnika, nastojat će stvoriti još veću dodanu vrijednost za naše klijente i pružiti široke mogućnosti za profesionalni razvoj zaposlenika", rekao je Denhof koji je nedavno najavio da će na kraju godine, kada mu je istekao mandat, razriješen te dužnosti. Predsjednik nadzornog odbora Nove KBM i buduće OTP banke Imre Bertalan također je uvjeren da će planirano najveće spajanje u povijesti OTP-a dobiti najviše klijenata.

Tagovi: otp, nkbm, skb, banke, ljubljana, maribor
PROČITAJ I OVO
Bivši šef EIB-a pod istragom zbog moguće korupcije
ISTRAGA
Bivši šef EIB-a pod istragom zbog moguće korupcije
BRUXELLES - Europska investicijska banka (EIB) objavila je da će na zahtjev europskog javnog tužitelja ukinuti imunitet dvojici bivših dužnosnika zbog moguće korupcije, a bivši predsjednik Werner Hoyer potvrdio je da je obuhvaćen istragom.
Prošao dan dividende, dionice NLB-a nisu pod pritiskom
DIVIDENDA
Prošao dan dividende, dionice NLB-a nisu pod pritiskom
LJUBLJANA - U petak je prošao dan dividende NLB-a, što se odnosi na prvu tranšu dividende od 5,5 eura DPS za ovu godinu.
Odobren Strateški plan Grupe EIB
ZELENO SVJETLO
Odobren Strateški plan Grupe EIB
BRUXELLES - Ministri Europske unije (EU) u petak su tijekom sastanka Upravnog odbora Europske investicijske banke (EIB) službeno podržali Strateški plan Grupacije EIB-a kojim je utvrđeno osam prioriteta.
Američki fond smanjio udjel u Addiku
PROMJENE
Američki fond smanjio udjel u Addiku
BEČ - Američki upravitelj imovinom Wellington Management Group neznatno je smanjio svoje postotno učešće u Addiko AG i sada drži 7,28 posto glasačke moći, u odnosu na dosadašnjih 8,85 posto, prenosi Indikator.ba.
PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine
OBVEZNICE
PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent izdanja i investitor u izdanju korporativnih obveznica društva Yellow Submarine d.o.o.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE