GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenske banke različito prilagođavaju cijene svojih usluga

Slovenske banke različito prilagođavaju cijene svojih usluga
PRILAGODBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2023 / 10:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Banke usklađuju cijene naknada za usluge za građane i tvrtke s tržišnim uvjetima. Neke cijene nisu se mijenjale ove godine i, prema prognozama, neće se mijenjati. Neke su ih banke povećale u prvoj polovici godine, neke će ih slijediti u nastavku godine.

U NLB banci su cijene svojih paketa posljednji put korigirali u studenom 2020. Zasad ne planiraju dizati cijene, rekli su. Kako dodaju, "prate stanje na tržištu i odluke bankarskog regulatora te sukladno tome prilagođavaju svoju cjenovnu politiku".

Nova KBM i SKB banka, koje pripadaju OTP grupi, od studenog planiraju poskupljenja za fizičke i pravne osobe.

Banka SKB je podsjetila da je cijena za potrošače posljednji put promijenjena početkom ove godine, a za pravne osobe početkom travnja. "Ponudu i uvjete poslovanja s bankom prilagođavamo tržišnim uvjetima i u skladu s poslovnom politikom banke", dodaju.

U BKS banci troškovi za fizička lica zadnji put su povećani u veljači ove, a za pravne osobe u srpnju ove godine. Za fizičke osobe banka će od 1. listopada ponovno mijenjati troškove, koji će uglavnom predstavljati usklađivanje s inflacijom, dok za pravne osobe trenutno nemaju namjeru mijenjati troškove, kažu u banci.

Banka Intesa Sanpaolo posljednji je put promijenila cijene svojih usluga za stanovništvo početkom srpnja, dok je cjenik za pravne osobe promijenjen početkom travnja. Ne planiramo nikakve nove promjene u cjeniku”, napisali su iz banke.

U UniCredit banci Slovenija 1. veljače promijenjen je cjenik usluga za poduzeća, za kućanstva i fizičke osobe 6. ožujka. Promjene cjenika zasad se ne predviđaju, naveli su.

U Addiko banci cijene usluga za poslovanje s fizičkim osobama zadnji put su mijenjane u prosincu 2022., a za tvrtke u studenom 2022. “Ove godine nije bilo promjena cijena ni za jedne ni za druge, a ne planiramo ih do do kraja godine", rekli su.

U Deželnoj banci Slovenija (DBS) posljednje veće poskupljenje za fizičke osobe provedeno je 1. veljače 2021., a jedna od stavki snižena je u rujnu ove godine. “Ne planiramo nikakve promjene u skoroj budućnosti. Također, ne planiramo mijenjati cijene za pravna lica”, poručuju iz DBS-a.

Tagovi: slovenske banke, UniCredit, Addiko, OTP banka, OTP, Nova ljubljanska banka, NLB Grupa, Abanka
PROČITAJ I OVO
S&P: OTP grupa na vrhu ljestvice banaka s najboljim rezultatima u Europi
NA VRHU
S&P: OTP grupa na vrhu ljestvice banaka s najboljim rezultatima u Europi
SPLIT - S&P Global Market Intelligence ovog srpnja objavio je svoju inauguralnu ljestvicu europskih banaka s najboljim rezultatima, proglasivši OTP grupu kao najuspješniju europsku bankarsku grupu u 2023. godini.
Revolut napokon dobio licencu za bankarstvo u Velikoj Britaniji
LICENCE
Revolut napokon dobio licencu za bankarstvo u Velikoj Britaniji
LONDON - Britanski fintech startup Revolut priopćio je u četvrtak da je dobio bankarsku licencu s ograničenjima od Uprave za bonitetnu regulaciju Ujedinjenog Kraljevstva, čime je prekinuto trogodišnje čekanje.
Američka digitalna banka stavila Hrvatsku na crnu listu
POTEZI
Američka digitalna banka stavila Hrvatsku na crnu listu
ZAGREB - Američka digitalna banka Mercury nedavno je Hrvatsku uvrstila na listu zabranjenih zemalja, što je stvorilo probleme hrvatskim startupovima i tehnološkim tvrtkama koji su koristili njihove usluge za poslovanje na tržištu SAD-a.
UniCredit nadmašio predviđanja dobiti, kupio belgijsku digitalnu banku
DOBRE BROJKE
UniCredit nadmašio predviđanja dobiti, kupio belgijsku digitalnu banku
MILANO - Talijanska banka UniCredit u srijedu je objavila dobit u drugom tromjesečju bolju od očekivane i rekla da kupuje belgijsku digitalnu banku s vlastitom IT platformom temeljenom na oblaku za 370 milijuna eura (401 milijun dolara).
BNP Paribas nadmašio očekivanja zahvaljujući prihodima od trgovanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
BNP Paribas nadmašio očekivanja zahvaljujući prihodima od trgovanja
PARIZ - Francuska BNP Paribas objavila je u srijedu tromjesečnu dobit bolju od očekivane nakon što su prihodi investicijskog bankarstva skočili zbog porasta trgovanja dionicama, neutralizirajući oštar pad neto prihoda od kamata u francuskom maloprodajnom poslovanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE