GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenske banke različito prilagođavaju cijene svojih usluga

Slovenske banke različito prilagođavaju cijene svojih usluga
PRILAGODBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2023 / 10:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Banke usklađuju cijene naknada za usluge za građane i tvrtke s tržišnim uvjetima. Neke cijene nisu se mijenjale ove godine i, prema prognozama, neće se mijenjati. Neke su ih banke povećale u prvoj polovici godine, neke će ih slijediti u nastavku godine.

U NLB banci su cijene svojih paketa posljednji put korigirali u studenom 2020. Zasad ne planiraju dizati cijene, rekli su. Kako dodaju, "prate stanje na tržištu i odluke bankarskog regulatora te sukladno tome prilagođavaju svoju cjenovnu politiku".

Nova KBM i SKB banka, koje pripadaju OTP grupi, od studenog planiraju poskupljenja za fizičke i pravne osobe.

Banka SKB je podsjetila da je cijena za potrošače posljednji put promijenjena početkom ove godine, a za pravne osobe početkom travnja. "Ponudu i uvjete poslovanja s bankom prilagođavamo tržišnim uvjetima i u skladu s poslovnom politikom banke", dodaju.

U BKS banci troškovi za fizička lica zadnji put su povećani u veljači ove, a za pravne osobe u srpnju ove godine. Za fizičke osobe banka će od 1. listopada ponovno mijenjati troškove, koji će uglavnom predstavljati usklađivanje s inflacijom, dok za pravne osobe trenutno nemaju namjeru mijenjati troškove, kažu u banci.

Banka Intesa Sanpaolo posljednji je put promijenila cijene svojih usluga za stanovništvo početkom srpnja, dok je cjenik za pravne osobe promijenjen početkom travnja. Ne planiramo nikakve nove promjene u cjeniku”, napisali su iz banke.

U UniCredit banci Slovenija 1. veljače promijenjen je cjenik usluga za poduzeća, za kućanstva i fizičke osobe 6. ožujka. Promjene cjenika zasad se ne predviđaju, naveli su.

U Addiko banci cijene usluga za poslovanje s fizičkim osobama zadnji put su mijenjane u prosincu 2022., a za tvrtke u studenom 2022. “Ove godine nije bilo promjena cijena ni za jedne ni za druge, a ne planiramo ih do do kraja godine", rekli su.

U Deželnoj banci Slovenija (DBS) posljednje veće poskupljenje za fizičke osobe provedeno je 1. veljače 2021., a jedna od stavki snižena je u rujnu ove godine. “Ne planiramo nikakve promjene u skoroj budućnosti. Također, ne planiramo mijenjati cijene za pravna lica”, poručuju iz DBS-a.

Tagovi: slovenske banke, UniCredit, Addiko, OTP banka, OTP, Nova ljubljanska banka, NLB Grupa, Abanka
PROČITAJ I OVO
Banke počele nuditi značajno veće kamate na štednju
KAMATE
Banke počele nuditi značajno veće kamate na štednju
ZAGREB - Nakon prošlotjednog sastanka premijera s predstavnicima banaka, kamate na štednju građana, čini se ipak počinju značajnije rasti. Donosimo pregled trenutačnog stanja u 6 najvećih hrvatskih banaka.
Izvršni direktor Deutsche Banka upozorio da bi Njemačka mogla postati bolesnik Europe
UPOZORENJE
Izvršni direktor Deutsche Banka upozorio da bi Njemačka mogla postati bolesnik Europe
BERLIN - Izvršni direktor Deutsche Banka Christian Sewing je upozorio da će Njemačka postati "bolesnik Evrope" ako se odmah ne pozabavi strukturalnim pitanjima.
Primorac otkrio koliko će rasti kamatne stope na depozite
OTKRIĆA
Primorac otkrio koliko će rasti kamatne stope na depozite

ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac u N1 Studiju uživo komentirao je novi Vladin paket mjera pomoći. Posjetimo, Vladinom odlukom snižene su cijene 30 artikala, a svi ti proizvodi dobit će i posebnu oznaku kako bi bili što vidljiviji potrošačima. Ministar ističe da je ta mjera urodila plodom.

HPB prvi podigao kamatne stope na štednju građana
KAMATE
HPB prvi podigao kamatne stope na štednju građana
ZAGREB – Hrvatska poštanska banka, najveća banka u domaćem vlasništvu, prva na tržištu objavljuje značajno podizanje kamatne stope na štednju.
Primorac o rastu kamata na štednju: Banke su nam obećale
OBEĆANJA
Primorac o rastu kamata na štednju: Banke su nam obećale
ZAGREB - Od danas su u trgovinama ograničene cijene 30 prehrambenih i higijenskih proizvoda. Time je na snagu stupila jedna od mjera iz Vladina jesenskog paketa pomoći u inflaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE