GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenske banke različito prilagođavaju cijene svojih usluga

Slovenske banke različito prilagođavaju cijene svojih usluga
PRILAGODBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2023 / 10:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Banke usklađuju cijene naknada za usluge za građane i tvrtke s tržišnim uvjetima. Neke cijene nisu se mijenjale ove godine i, prema prognozama, neće se mijenjati. Neke su ih banke povećale u prvoj polovici godine, neke će ih slijediti u nastavku godine.

U NLB banci su cijene svojih paketa posljednji put korigirali u studenom 2020. Zasad ne planiraju dizati cijene, rekli su. Kako dodaju, "prate stanje na tržištu i odluke bankarskog regulatora te sukladno tome prilagođavaju svoju cjenovnu politiku".

Nova KBM i SKB banka, koje pripadaju OTP grupi, od studenog planiraju poskupljenja za fizičke i pravne osobe.

Banka SKB je podsjetila da je cijena za potrošače posljednji put promijenjena početkom ove godine, a za pravne osobe početkom travnja. "Ponudu i uvjete poslovanja s bankom prilagođavamo tržišnim uvjetima i u skladu s poslovnom politikom banke", dodaju.

U BKS banci troškovi za fizička lica zadnji put su povećani u veljači ove, a za pravne osobe u srpnju ove godine. Za fizičke osobe banka će od 1. listopada ponovno mijenjati troškove, koji će uglavnom predstavljati usklađivanje s inflacijom, dok za pravne osobe trenutno nemaju namjeru mijenjati troškove, kažu u banci.

Banka Intesa Sanpaolo posljednji je put promijenila cijene svojih usluga za stanovništvo početkom srpnja, dok je cjenik za pravne osobe promijenjen početkom travnja. Ne planiramo nikakve nove promjene u cjeniku”, napisali su iz banke.

U UniCredit banci Slovenija 1. veljače promijenjen je cjenik usluga za poduzeća, za kućanstva i fizičke osobe 6. ožujka. Promjene cjenika zasad se ne predviđaju, naveli su.

U Addiko banci cijene usluga za poslovanje s fizičkim osobama zadnji put su mijenjane u prosincu 2022., a za tvrtke u studenom 2022. “Ove godine nije bilo promjena cijena ni za jedne ni za druge, a ne planiramo ih do do kraja godine", rekli su.

U Deželnoj banci Slovenija (DBS) posljednje veće poskupljenje za fizičke osobe provedeno je 1. veljače 2021., a jedna od stavki snižena je u rujnu ove godine. “Ne planiramo nikakve promjene u skoroj budućnosti. Također, ne planiramo mijenjati cijene za pravna lica”, poručuju iz DBS-a.

Tagovi: slovenske banke, UniCredit, Addiko, OTP banka, OTP, Nova ljubljanska banka, NLB Grupa, Abanka
PROČITAJ I OVO
Erste banka podigla neto dobit 9,4 posto
RAST
Erste banka podigla neto dobit 9,4 posto
ZAGREB - Erste banka u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je 9,4 posto višu neto dobit nego godinu ranije, koja je tako dosegnula 58 milijuna eura, a rezultat je poboljšanog operativnog rezultata, izvijestili su u utorak iz te banke.
NLB predlaže 5,5 eura dividende
DIVIDENDA
NLB predlaže 5,5 eura dividende
LJUBLJANA - Nadzorni i upravni odbor NLB-a predložio je raspodjelu dobiti Glavnoj skupštini dioničara koja će se održati 17. lipnja 2024. godine.
HSBC nadmašio očekivanja u prvom tromjesečju; izvršni direktor Noel Quinn odlazi u mirovinu
DOBRE BROJKE
HSBC nadmašio očekivanja u prvom tromjesečju; izvršni direktor Noel Quinn odlazi u mirovinu
LONDON - HSBC je u utorak nadmašio tržišna očekivanja u izvješću o zaradi za prvo tromjesečje i najavio iznenadni odlazak glavnog izvršnog direktora grupe Noela Quinna.
Zapadne banke lani su Rusiji platile više od 800 milijuna eura poreza, najviše Raiffeisen
ENORMNO
Zapadne banke lani su Rusiji platile više od 800 milijuna eura poreza, najviše Raiffeisen
MOSKVA - Najveće zapadne banke koje i dalje, unatoč svim ograničenjima, posluju u Rusiji prošle su godine Kremlju platile više od 800 milijuna eura poreza što je četiri puta više u odnosu na godine prije invazije na Ukrajinu.
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
POSLJEDICE
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
FRANKFURT - Njemački zajmodavac Deutsche Bank očekuje da će tekući sudski spor u vezi s njegovom akvizicijom maloprodajne poštanske banke Postbank utjecati na profitabilnost u drugom tromjesečju i cijeloj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE