GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spajanje Podgoričke i CKB-a biće dovršeno 11. decembra

Spajanje Podgoričke i CKB-a biće dovršeno 11. decembra
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Spajanje Podgoričke banke, nekadašnje Societe Generale Montenegro, sa Crnogorskom komercijalnom (CKB) biće konačno 11. decembra, saopšteno je Dnevnim novinama iz obje finansijske institucije.

Od tog momenta, kako su naveli, integrisana banka će poslovati pod nazivom Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, Member of OTP Group.

Projekat spajanja CKB i Podgoričke banke napreduje planiranom dinamikom i očekujemo da će se 11. decembra, nakon skoro godinu i po organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, Podgorička banka pripojiti CKB”, rekli su iz obje banke.

Projekat spajanja traje od jula prošle godine kada je CKB, članica mađarskog OTP-a, kupila 90,56 odsto akcija Societea. Nakon toga, Societe je promijenila ime u Podgorička banka.

Na pitanje našeg lista šta će se desiti sa žiro računima, stanjem depozita i kreditnim zaduženjima klijenata Podgoričke banke nakon njenog gašenja, u CKB-u ističu da će u svemu postupati u skladu sa ugovorima o korišćenju kreditnih proizvoda i depozita koje su klijenti zaključili sa Podgoričkom bankom.

“Svim klijentima koji u Podgoričkoj banci imaju transakcioni račun, banka je poslala pismo ponudu za otvaranje transakcionog računa, odnosno obavještenje o promjenama brojeva transakcionih računa. Novi brojevi računa u CKB, koji će zamijeniti postojeće račune u Podgoričkoj banci, biće važeći od momenta spajanja banaka“, ukazali su predstavnici banaka.

Tagovi: Podgorička banka, Societe Generale Montenegro, CKB banka, OTP banka, Crnogorska komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Građani u prosjeku štede 15% više nego lani
ŠTEDNJA
Građani u prosjeku štede 15% više nego lani
ZAGREB – Rezultati istraživanja o navikama štednje u Hrvatskoj, koje je u srpnju i kolovozu 2021. na uzorku od nešto više od 500 ispitanika provela agencija IMAS za potrebe Erste grupe, pokazali su da građani u prosjeku mjesečno izdvajaju 549 kune što predstavlja 70 kuna, odnosno 15% više nego lani.
Njemačka mobilna banka N26 otvara ured u Beogradu
ŠIRENJE
Njemačka mobilna banka N26 otvara ured u Beogradu
BEOGRAD - Vlasnik jedne od najpopularnijih mobilnih banaka, berlinski startup N26 najavio otvaranje svojeg ureda u Beogradu, prenosi portal TechCrunch.
Adrović: Banke imaju nepresušan izvor financiranja, ali nema prilika
FINANCIRANJE
Adrović: Banke imaju nepresušan izvor financiranja, ali nema prilika
ZAGREB - "Zahvaljujući visokoj kapitalizaciji banke imaju nepresušan izvor sredstava, novca ima, samo ga treba pametno plasirati."
Plenković o guvernerovoj izjavi o rastu kamata: Dobro je govoriti manje
PREMIJER
Plenković o guvernerovoj izjavi o rastu kamata: Dobro je govoriti manje
ZAGREB - U središnjici HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a poslije nje izjavu je dao premijer Andrej PlenkoviĆ.
Švaljek: Nema panike oko kamatnih stopa
PORUKE
Švaljek: Nema panike oko kamatnih stopa
ZAGREB - Zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Sandra Švaljek kazala je u ponedjeljak kako u osnovnom scenariju Europska središnja banka (ECB) neće povećati kamatne stope do 2023. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE