GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spajanje Podgoričke i CKB-a biće dovršeno 11. decembra

Spajanje Podgoričke i CKB-a biće dovršeno 11. decembra
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Spajanje Podgoričke banke, nekadašnje Societe Generale Montenegro, sa Crnogorskom komercijalnom (CKB) biće konačno 11. decembra, saopšteno je Dnevnim novinama iz obje finansijske institucije.

Od tog momenta, kako su naveli, integrisana banka će poslovati pod nazivom Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, Member of OTP Group.

Projekat spajanja CKB i Podgoričke banke napreduje planiranom dinamikom i očekujemo da će se 11. decembra, nakon skoro godinu i po organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, Podgorička banka pripojiti CKB”, rekli su iz obje banke.

Projekat spajanja traje od jula prošle godine kada je CKB, članica mađarskog OTP-a, kupila 90,56 odsto akcija Societea. Nakon toga, Societe je promijenila ime u Podgorička banka.

Na pitanje našeg lista šta će se desiti sa žiro računima, stanjem depozita i kreditnim zaduženjima klijenata Podgoričke banke nakon njenog gašenja, u CKB-u ističu da će u svemu postupati u skladu sa ugovorima o korišćenju kreditnih proizvoda i depozita koje su klijenti zaključili sa Podgoričkom bankom.

“Svim klijentima koji u Podgoričkoj banci imaju transakcioni račun, banka je poslala pismo ponudu za otvaranje transakcionog računa, odnosno obavještenje o promjenama brojeva transakcionih računa. Novi brojevi računa u CKB, koji će zamijeniti postojeće račune u Podgoričkoj banci, biće važeći od momenta spajanja banaka“, ukazali su predstavnici banaka.

Tagovi: Podgorička banka, Societe Generale Montenegro, CKB banka, OTP banka, Crnogorska komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE