GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uzlet dionica JPMorgana nakon Dimonovih izjava

Uzlet dionica JPMorgana nakon Dimonovih izjava
TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 22:00
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice JPMorgana snažno su skočile na današnjoj trgovini nakon izjave glavnog izvršnog direktora Jamieja Dimona.

"Mislim da je JPMorgan vrlo vrijedna tvrtka po ovim cijenama", rekao je Dimon odgovarajući na pitanje na konferenciji za financijske usluge o vrednovanju banke sa sjedištem u New Yorku i mogućim scenarijima američke ekonomije.

Dionice JPMorgana porasle su 7,9% na 96,58 dolara nakon što je Dimon iznio svoje primjedbe.

Dimon je kupio 26 milijuna dolara u dionicama JPMorgan-a u veljači 2016.. Bio je potez koji je smjerao na jačanje povjerenja koji se kasnije pokazao kao da je u to vrijeme bio na dnu burze.

"Ne pokušavam predvidjeti dno", rekao je Dimon, dodajući da "ne možeš biti banka i biti imun na ono što se u svijetu događa."

JPMorgan je priopćio kako će njegova zarada, pasti u usporedbi s rekordnom 2019., jer se gubici od kredita povećavaju usred pandemije koronavirusa.

Dimon je dodao da se nada da će se dogoditi njegov "osnovni slučaj" za gospodarstvo, koji će uključivati smanjenje nezaposlenosti i druge pokazatelje u drugoj polovici godine, nakon što je u drugom tromjesečju dosegnuo gotovo 20%.

"Dajem nam prilično dobre izglede", rekao je Dimon. "Vlada je reagirala vrlo brzo, a Federalne rezerve su vrlo brzo reagirale. Velike tvrtke imaju ogroman broj, nadajmo se da ćemo zadržati male dovoljno dugo da se većina njih vrati u posao. "

Tagovi: JPMorgan, Jamie Dimon, koronakriza, američka ekonomija
PROČITAJ I OVO
HUB: Presude Suda EU-a potvrđuju obvezujući pravni učinak sporazuma o konverziji
REAKCIJE
HUB: Presude Suda EU-a potvrđuju obvezujući pravni učinak sporazuma o konverziji
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) ocjenjuje u petak da jučer donesena Suda EU-a nije primjenjiva na sudske postupke u Hrvatskoj, budući da su sporazumi o konverziji u RH sklopljeni na temelju zakona i na osnovi jasno propisanih i zakonom utvrđenih uvjeta i parametara.
EBRD želi postati većinski zelena banka
AMBICIJE
EBRD želi postati većinski zelena banka
LONDON - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira u idućih pet godina usmjeriti više od polovine ulaganja u zelenu ekonomiju kako bi poduprla borbu protiv klimatskih promjena, trasiranu Pariškim klimatskim sporazumom.
Deutsche Bank i Google dogovorili strateško partnerstvo
DOGOVOR
Deutsche Bank i Google dogovorili strateško partnerstvo
FRANKFURT - Deutsche Banka je dogovorio strateško višegodišnje partnerstvo s Googleom kako bi se njemačkoj banci omogućio pristup cloud uslugama i pokrenule inovacije u tehnološkim financijskim proizvodima za klijente.
HBOR produžio rok otplate Covid-19 zajmova na pet godina
ROKOVI
HBOR produžio rok otplate Covid-19 zajmova na pet godina
ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) produljila je rok otplate "Covid-19" zajmova za obrtna sredstva s tri na pet godina radi lakšeg poslovanja hrvatskih gospodarstvenika, navodi se u bančinu priopćenju od četvrtka.
Croatia banka mogla bi se pripojiti HPB-u
OPCIJE
Croatia banka mogla bi se pripojiti HPB-u
ZAGREB - Vlada je odlučila riješiti još jedan dugogodišnji problem u državnom vlasništvu, pa je tako Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, kao jedini imatelj dionica Croatia banke d.d., objavila jučer poziv za iskaz interesa za kupoprodaju 100 posto dionica te banke, odnosno 4,746.000 dionica nominalne vrijednosti 100 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE