GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka banka uvodi važnu promjenu

Zagrebačka banka uvodi važnu promjenu
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2024 / 10:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka objavila je kako ukida fizički token za identifikaciju i potvrdu transakcija.

Fizički token mijenja m-token (mobilni token) kojeg je potrebno besplatno govoriti uz instalaciju aplikacije m-ZaBa.


“Od 15. veljače 2024. prestaje mogućnost korištenja fizičkim tokenom za identifikaciju i potvrdu transakcija”, naveli su iz banke.

Novi m-token omogućavat će: prijave u online bankarstvo putem interneta, potvrde izvršavanja transakcija u online bankarstvu putem interneta, sigurne kupnje karticama putem interneta te prijavu u sustav e-Građani.

Zagrebačka banka navodi da je m-toke jednostavniji i praktičniji jer se već nalazi u pametnom telefonu, ali i siguran jer se pokreće se unosom PIN-a.

Napominju da je za korištenje m-tokenom potreban je mobilni uređaj s iOS, Android ili Harmony (EMUI) operativnim sustavom te pristup internetu, a fizički token ne treba vraćati u poslovnicu.

Tagovi: Zagrebačka banka, Zaba
PROČITAJ I OVO
Banke u Hrvatskoj lani povećale dobit čak 91,2%
SNAŽAN RAST
Banke u Hrvatskoj lani povećale dobit čak 91,2%
ZAGREB - Banke u Hrvatskoj u prošloj su godini poslovale s dobiti od 1,36 milijardi eura, što je za 647,2 milijuna eura ili 91,2 posto više nego godinu ranije, pokazuju privremeni nerevidirani podaci o poslovanju kreditnih institucija koje je u četvrtak objavila Hrvatska narodna banka (HNB).
Erste: Vrlo dobri rezultati u prošloj godini
DOBRE BROJKE
Erste: Vrlo dobri rezultati u prošloj godini
BEČ - Potaknut dobrim operativnim rezultatima i povoljnim kamatnim okruženjem, Erste Group Bank AG ostvario je operativni rezultat od 5,5 milijardi eura u 2023. godini, što predstavlja rast od 38% u usporedbi s prethodnom godinom.
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
REKORDI
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) u 2023. godini ostvarila je neto dobit od 84.2 milijuna eura, što je za oko 42.4 milijuna eura manje no 2022. godine, kada je ostvarena jednokratna dobit od povoljne kupnje Nove hrvatske banke (NHB).
Zagrebačka banka najavljuje isplatu dividende
DIVIDENDA
Zagrebačka banka najavljuje isplatu dividende
ZAGREB - Zagrebačka banka objavljuje da Uprava i Nadzorni odbor Banke predlažu Glavnoj skupštini, za koju se planira da će biti održana 10. travnja 2024. donošenje odluke o isplati dividende imateljima redovnih dionica oznake ZABA-R-A u iznosu od 1,40 eura po dionici, koja bi se isplatila iz neto dobiti ostvarene u 2023. godini.
Kreditiranje kućanstava u eurozoni gotovo stagniralo na početku godine
STAGNACIJA
Kreditiranje kućanstava u eurozoni gotovo stagniralo na početku godine
FRANKFURT - Bankovni krediti kućanstvima u eurozoni gotovo su stagnirali u siječnju, uz najnižu stopu rasta u gotovo devet godina, pokazuju podaci Europske središnje banke (ECB).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE