GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Berlin se zatvara do kraja uskršnjih praznika

Berlin se zatvara do kraja uskršnjih praznika
ŽIVOT JE STAO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 10:20
Autor: Maša Breckwoldt Malus
BERLIN - Koronavirus se širi u Njemačkoj, broj zaraženih popeo se na preko 9.200, od toga su u Berlinu za sada 383 infekcijom potvrđena slučaja. Broj umrlih od koronavirusa također raste, do sada je umrlo 28 osoba.

Trideset aviona poslano je po njemačke turiste diljem svijeta da ih vrate nazad u Njemačku.

Ikea je zatvorila sve svoje 53 poslovnice u Njemačkoj, kako bi zaštitili svoje radnike, te sudjelovali u sprečavanju širenja virusa.
Volkswagen obustavlja proizvodnju velikim dijelom u svojim tvornicama po Europi na dva do tri tjedna. Daimler-Benz slijedi njihov primjer i također obustavlja proizvodnju u nekoliko svojih tvornica.

Trgovine su opustjele što možete vidjeti i na naslovnoj fotografiji gdje su kupci gotovo poharali police jedne od Aldijevih trgovina.

Idućih dana Berlin treba dobiti, u suradnji s vojskom, vlastitu kliniku za Covid-19-pacijente sa kapacitetom za 1.000 ljudi, a nalazila bi se na terenu berlinskog velesajma.

Od danas, pa do 19. travnja se zatvaraju sve trgovine osim supermarketa, pekarnica, trgovina pića, ljekarni, prodavaonica medicinske opreme, trgovina za opskrbu kućnih ljubimaca, trgovina građevinskih materijala, benzinskih pumpi, kioska, pošti, knjižara, igrališta na otvorenom, cvjećarni, mehaničarskih i biciklističkih radionica, trgovina prodaje bicikla i opreme, optičara, drogerija, banaka, štedionica, čistionica, frizerskih salona, imbisa, tjednih sajmova, raznih veleprodaja, dostavljačkih tvrtki, te pogrebnih poduzeća.

Također su i dalje zatvoreni i svi barovi i klubovi (u kojima se na raznim partijima i inficiralo najmanje 42 ljudi!), a oni restorani kojima je dopušteno raditi, smiju raditi od 6 do do 18 sati, nakon toga mogu eventualno raditi isporuke hrane ili ponuditi hranu "to go", tj. da ljudi uzmu porcije hrane sa sobom.

Vrtići i škole ne rade do kraja uskršnjih praznika - 19. travnja.

U Berlinu se ne uvodi drastična zabrana izlaska iz kuće, ali ljudima se preporuča raditi od kuće.

Također se moli ljude da drže međusobni razmak od metar i pol, kako na blagajnama trgovina, tako i na javnim površinama. U restoranima je već obavezan razmak od metar i pol od stola do stola, u suprotnome prijete kazne.

Tagovi: Berlin, Njemačka, koronavirus, Aldi, Karneval kultura
PROČITAJ I OVO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
POST FESTUM
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
ZAGREB - Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu, gdje je komentirao aktualnu političku situaciju i postizborne pregovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE