GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Božinović pozvao Ivoševića da podnese ostavku nakon prozivanja policije

Božinović pozvao Ivoševića da podnese ostavku nakon prozivanja policije
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2024 / 15:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pozvao je u srijedu zamjenika splitskog gradonačelnika Bojana Ivoševića da podnese ostavku nakon što je gradonačelnik Splita Ivica Puljak ustvrdio da su splitski policajci priredili Ivoševiću sačekušu u dosluhu s kriminalcima.

”O konkretnim stvarima očitovat će se splitska policija. Međutim, uvijek kada gospodi koja vodi Grad Split nešto propadne, a propao im je jučerašnji obilazak Žnjana i Dračevca, projekata koje je pripremio bivši gradonačelnik Andro Krstulović i financirala Vlada, a oni su ga predstavili jučer Milanoviću, koji s tim ima veza kao ja sa sibirskim tigrovima, onda ne po prvi puta prozivaju hrvatsku policiju”, rekao je Božinović.

Pritom je pozvao da to ne čine, ”pogotovo kad to dolazi od Ivoševića koji je višestruko imao problema s javnim redom i mirom i koji ima optužnicu zbog nasilja prema novinarki”.

Ministar se zapitao kome Ivošević može postavljati standarde ponašanja u javnom prostoru.

”Ja ga upućujem da iz primjera načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića kako postupaju osobe koje su na javnim dužnostima kad osjete da imaju moralnu odgovornost i podnesu ostavku, što je učinio Marendić, iako pravno nije ni za što odgovoran u tom slučaju”, kazao je referirajući se na načelnikovu ostavku nakon što se otkrilo da je njegov sin sudjelovao u tučnjavi.

Ivošević je ranije danas najavio kako će prijaviti policajca Stipu Bilobrka za sudjelovanje u sačekuši početkom veljače ove godine, dodajući kako je moguće da je u njoj sudjelovalo više policajaca.

Zamjenik splitskog gradonačelnika je ranije policiji prijavio da su ga pred njegovom zgradom napala dvojica muškaraca, nakon što je u Glagoljaškoj ulici svojim tijelom spriječio radnike da ispile stablo.

Prema pisanju medija, ta je prijava odbačena, kao i prijava protiv investitora Ante Bešlića za kojeg Ivošević tvrdi da je izvođač ilegalnih radova u Glagoljaškoj ulici, a sumnjiči ga i za organizaciju sačekuše.

Novinare je zanimala i Božinovićeva ocjena HDZ-ovih predizbornih spotova te je li ministrovo lice na predizbornim plakatima fotošopirano.

”Nisu me fotošopirali na plakatu. Onaj tko je najmjerodavniji, a to je moja supruga, zadovoljna je fotografijom. Što se tiče mosta, tamo me fotošopirao vjetar. Vidjeli ste rezultat”, poručio je nakon sjednice Vlade.

Tagovi: božinović, ivošević, marendić, split
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE