GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grlić Radman: Milanović svojim izjavama šteti Hrvatima u Grčkoj

Grlić Radman: Milanović svojim izjavama šteti Hrvatima u Grčkoj
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2023 / 11:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović svojim izjavama šteti položaju navijača Dinama zatvorenih u grčkim zatvorima nakon sukoba s navijačima atenskog AEK-a, izjavio je u četvrtak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman

"Sigurno da (Milanovićeve izjave) apsolutno jako štete, ne pridonose položaju hrvatskih državljana u zatvorima", kazao je Grlić Radman novinarima na godišnjoj Konferenciji hrvatskih veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika. Dodao je kako grčke vlasti smatraju da to "nije hrvatska pozicija, da je to jedan izdvojeni slučaj".

"Naravno, razumiju ovu situaciju, ali u grčkoj javnosti se to loše percipira", istaknuo je Grlić Radman.

Milanović poručio kako se hrvatske državljane tretira kao ratne zarobljenike te da se prema njima vrši kolektivna kazna. "Pa onda neka ih tretiraju prema pravilima ratnog prava, pa ćemo zamijeniti ljude, skupit ćemo mi sto Grka", rekao je hrvatski predsjednik u utorak.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica i Grlić Radman posjetili su navijače u zatvoru u ponedjeljak, a Grlić Radman je naglasio kako to nije pritisak na grčko pravosuđe.

"Ne možemo raditi pritisak. Ne radimo pritisak ni na vlastito pravosuđe, to su odvojene kategorije. Ne možete raditi pritisak na pravosuđe jedne zemlje članice Europske unije", rekao je šef hrvatske diplomacije.

“Kada je u pitanju zaštita hrvatskih državljana. to je naša ustavna, moralna, ljudska i profesionalna obveza”, dodao je.

Grlić Radman je kazao i da nemaju informacije o prijetnjama Hrvatima u zatvoru.

“Mi nemamo takvih informacija. (...) Mi smo odmah dobili jamstvo grčkih vlasti, da su njihovi životi sigurni. Oni jesu disperzirani, ali su odvojeni od drugih zatvorenika koji služe kaznu", poručio je.

Upitan o mogućnosti postizanja dogovora s Pantovčakom u vezi s imenovanjem veleposlanika, Grlić Radman je odgovorio kako je "hrvatska vlada dala svoj prijedlog" koji je "na predsjednikovu stolu".

Tagovi: milanović, grčka, dinamo, grlić radman
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE