GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grlić Radman: Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika

Grlić Radman: Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2023 / 14:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da predsjednik Zoran Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika i demantirao tvrdnje da je predsjedniku poslan popis s prijedlozima samo na potpisivanje.

"Mi nismo poslali popis i da se samo potpiše, kao što je negdje to javno komunicirano. Prijedlozi su (tu) već tri godine, o njima se razgovaralo i što se tiče naših kolegica i kolega u ministarstvu vanjskih poslova, oni čekaju svoj trenutak, rotaciju", rekao je Grlić Radman novinarima nakon primanja azerbajdžanskog kolege Jejhuna Bajramova na Zrinjevcu.

Predsjednik i vlada, koji suodlučuju o imenovanju veleposlanika, međusobno se optužuju što su već duže vremena upražnjena neka veleposlanička mjesta, uključujući u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Vatikanu.

Predsjednikov suradnik Orsat Miljenić rekao je prije nekoliko dana za RTL Danas da "oni moraju shvatiti i prihvatiti da ne postoji pravilo prema kojem će oni servirati listu i onda će predsjednik ne gledajući, potpisati sve što su oni rekli i tražili".

Grlić Radman to poriče i ističe da je na predsjedniku da "odblokira tu rotaciju".

Na opasku da je predsjednik spreman razgovarati prema porukama koje dolaze s Pantovčaka, Grlić Radman je poručio da je upravo MVEP inzistirao na rješavanju tog pitanja, a da se Milanović bavi "sasvim drugim poslovima, a ne vanjskom politikom" i da, za razliku od njega, hrvatska vlada provodi proeuropsku i pro-NATO politiku.

"Pogledajte što je predsjednik u četiri godine napravio. Koja je njegova bilanca? Koja je njegova vanjska politika i koji su to diplomati?", rekao je Grlić Radman i ponovio da je "nečuven" model 50-50 u praksi demokratskih zemalja.

Tagovi: Gordan Glić Radman, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE