GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbora

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbora
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2024 / 11:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora, a komisija Iustitia et pax poslala je poruku uoči izbora.

- Jedini cilj nam je pridonijeti općem dobru hrvatskog društva. Mi smo politički neutralni, poštujemo pluralnost hrvatskog društva, ali tri su nam cilja temeljna. Ovom izjavom želimo pozvati vjernike i ljude dobre volje na izbore, to nije samo građanska nego i vjerska dužnost. Izaći na izbore je minimum skrbi za opće dobro. Drugi cilj je pomoći vjernicima u donošenju suda. Postoji tendencija da zbog određenih nedavnih pojava se mnogi obeshrabre i odustanu od izlaska na izbore. Ako imamo političku nekulturu i postupke koji graniče sa zakonitošću, to nije razlog da se obeshrabrimo. Kao treće želimo da promotrimo neke stvari, poput programa. Zainteresirani smo za to kako pojedine političke opcije žele riješiti demografska pitanja, pitanja migracija', poručio je tajnik Komisije HBK-a Iustitia et pax Vladimir Dugalić.

- Nama nije svejedno kakav svjetonazor zastupa netko. Za nas je neprihvatljivo pobačaj u Ustavu i oni koji promiču rodnu ideologiju. Zanima nas i kako se koja politička opcija želi boriti s korupcijom', dodao je.

- Zadaće je svih političara tražiti i težiti ostvarivom općem dobru. Izbori nisu politička arena u kojoj je najvažnije pobijediti pod svaku cijenu', poručio je član Komisije Stjepan Baloban.

- I on podsjeća da je jedna od temeljnih zadaća izlazak na izbore jer se na izborima odlučuje o budućnosti naroda i države, ali i o budućnosti svakog građanina. Ali nije dovoljno samo izaći na izbore, potrebno je zaokružiti one liste i pojedince koji će na najbolji način zastupati hrvatske građane', kazao je.

- Nezdravi populizam je opasan', dodao je. Baloban je poručio građanima i da se 'ne daju zavesti od onih koji samo ukazuju na propuste, a ne nude rješenje za popravak situacije'.

- U kampanji postoji opasnost natjecanja u negativnom. Već duže vrijeme prisustvujemo vulgarizaciji političkog govora', poručio je.

Tagovi: biskupi, iustitia et pax, milanović, plenković, dugalić, baloban
PROČITAJ I OVO
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
REALNO
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
ZAGREB - Pred Hrvatskom su, nakon parlamentarnih izbora održanih u srijedu, teški pregovori za formirajnje vladajuće većine ili nestabilno razdoblje s manjinskom vladom, ocjenjuju u četvrtak svjetske agencije.
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ANALITIČARI
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ZAGREB - U mreži Prvog HRT-a gostovali su politolog Berto Šalaj i komunikologinja Nikolina Borčić. Analizirali su tko ima razloga za zadovoljstvo, a tko će morati na ozbiljno preispitivanje te koliko će teško biti sastaviti novu Vladu.
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
MANJINCI
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
ZAGREB - Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, preuzeo je od Ermine Lekaj Prljaskaj (Unija Albanaca u Hrvatskoj) zastupanje pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, pokazuju rezultati saborskih izbora održanih u srijedu.
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
INTERES
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
ZAGREB - Interes Hrvata za predstojeće europske izbore značajno je veći nego prije pet godina, pokazuju u srijedu rezultati posljednjeg Eurobarometra prije izbora novog saziva Europskog parlamenta.
Hajdaš Dončić dobio više preferencijalnih glasova od Grbina
SDP
Hajdaš Dončić dobio više preferencijalnih glasova od Grbina
ZAGREB - Preferencijalni glasovi na parlamentarnim izborima, održanima jučer, većinom su otišli nositeljima stranačkih lista po izbornim jedinicama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE