GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Incidenti na izborima u BiH: Promatrač u Doboju dobio šaku u glavu

Incidenti na izborima u BiH: Promatrač u Doboju dobio šaku u glavu
IZBORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2022 / 15:58
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini počelo je glasanje na općim izborima u nedjelju ujutro na kojima građani te zemlje trebaju izabrati vlast za naredne četiri godine.

U sedam sati otvoreno je nešto više od 5900 biračkih mjesta na kojima je moguće glasati do 19 sati. Pravo glasa na ovogodišnjim izborima ima nešto više od 3,3 milijuna glasača a oni imaju priliku izabrati 518 dužnosnika na različitim razinama vlasti.

Biraju se tri člana Predsjedništva BiH, 42 zastupnika u Zastupničkom domu parlamenta BiH, 98 zastupnika u Zastupničkom domu parlamenta Federacije BiH, 83 zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, zastupnici u skupštinama deset županija u Federaciji BiH te predsjednik i dva potpredsjednika RS.

Izlaznost do 12:00 sati je 14%, priopćio je CIK. To je 3% više u donosu na prošle izbore.

Oko 11 sati u Doboju, na biračkom mjestu 038B008, došlo je do fizičkog napada na promatrača OSCE-a, prilikom čega je udaren šakom u glavu. Napadač je saslušan u PU Doboj, a njegov identitet nije otkriven, javlja agencija Fena.

Veliki broj autobusa iz Srbije stiže u pogranična područja BiH, a radi se o biračima koji su za promjene jer su ogorčeni na stanje u Republici Srpskoj, javlja BN televizija.

Isti medij navodi da su im birači kazali da žele dati svoj doprinos da Republika Srpska uđe u mirne vode i dobije vlast koja će voditi voditi računa o građanima, a ne da stalno žive u nekim krizama i tenzijama.

Mustafa Arifović, predsjednik Gradske izborne komisije u Zvorniku, potvrdio je za N1 da su na pojedinim biračkim mjestima neki članovi biračkog odbora odustali od izbornog procesa.

“Neki imaju namjeru vratiti se, ali nisam siguran je li to dozvoljeno. Odustali su i pojedini promatrači, ali naglasak je na članovima biračkih odbora”, rekao je Arifović.

Tagovi: izbori u BiH, Zvornik, Sarajevo
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE