GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izlila se Savinja, evakuira se Celje

Izlila se Savinja, evakuira se Celje
DRAMATIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2023 / 16:53
Autor: SEEbiz
CELJE - Najmanje troje ljudi poginulo je od posljedica nevremena i katastrofalnih poplava koje su zahvatile Sloveniju, objavila je slovenska novinska agencija STA.

Slovenac je smrtno stradao na području Kamnika, a dvoje Nizozemaca u planinama na području Kranja.

Okolnosti smrti još se utvrđuju, rekla je policija agenciji. "Čini se da je u Kamniku smrt posljedica poplava, a da je u planinama uzrokovana udarom groma. Još se utvrđuju okolnosti smrti", izjavila je Maja Adlešič Ciperle iz policije.

Rekordne padaline koje su uglavnom uzrokovale poplave u sjevernom dijelu Slovenije nisu ni blizu kraja, upozorio je u petak meteorolog Brane Gregorčič iz Slovenske agencije za okoliš (Arso).

Zbog izrazito loše hidrološke prognoze i velike vjerojatnosti izlijevanja Savinje, kreće evakuacija cijelog područja Lišća na desnoj obali i Trubarjeve, Malgajeva do Ljubljanske ulice i cijeli stari dio Celja od centra grada na lijevoj obali Savinje. Mole se svi građani da se pridržavaju uputa Službe zaštite i spašavanja.

Kako piše 24ur.com, stožer Civilne zaštite u Laškom također razmišlja o evakuaciji.

Mnoge ceste diljem zemlje su poplavljene i zatvorene zbog obilnih kiša. Olujno nevrijeme još nije prošlo, stoga pratite situaciju, poručuje DARS i poziva građane da ne putuju u ovakvim uvjetima! Ponegdje je zaustavljen i željeznički promet zbog poplavljenih pruga, tranzitni promet preko Austrije prema Italiji preusmjerava se.

Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta i opasnosti od plavljenja kolnika očekuju se dodatna zatvaranja na mreži autocesta. Stoga se pozivaju korisnici da ne kreću na put jer su poplavljene i pojedine paralelne ceste, upozorava DARS.

Tagovi: cELJE, sAVINJA, POPLAVE U sLOVENIJI
PROČITAJ I OVO
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
Pupovac o pregovorima: Neću dopustiti ponižavanje SDSS-a
PORUKE
Pupovac o pregovorima: Neću dopustiti ponižavanje SDSS-a
GUDOVAC - Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti poniženje SDSS-a kao predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj te se će se suprotstaviti svim oblicima segregacije, bilo po etničkoj ili političkoj osnovi.
Grbin: Most je pristao, možemo napraviti dobro za Hrvatsku
PORUKE
Grbin: Most je pristao, možemo napraviti dobro za Hrvatsku
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sudjelovao je na predstavljanju europske socijaldemokratske LGBTIQ+ kampanje u sklopu europskih izbora, koju su u sklopu Stranke europskih socijalista (PES) organizirali Queer Forumu njegove stranke i LGBTIQ+ mreža.
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE